Politikerne er enige om næste års budget

30. oktober 2019 Politik

Mandag aften kom kommunens budgettet for det kommende år på plads og onsdag formiddag blev det præsenteret på et pressemøde i MultiKulturset, hvor Claus Klaris fra venstre, Aase Nyegaard fra Fælleslisten, borgmester Erik Lauritzen fra Socialdemokratiet, Tage Petersen fra Venstre, Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti og Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti deltog.

Borgmester Erik Lauritzen startede pressemødet med at takke de øvrige partier for et godt samarbejde gennem forhandlingerne. Et samarbejde der gjorde, at alle partier har skrevet under på aftalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har brugt tiden godt og vi har set ret ens på tingene. Nu er der en aftale, som vi alle kan se os selv i”, sagde borgmesteren.

Mange andre kommuner har forlængst hat deres budgetter på plads.

“Men vi ventede på ny regering – og den var værd at vente på, fordi der nu er forståelse for, der skal flere penge til – og dem har vi fået”, sagde Erik Lauritzen.

Det betyder ikke, der ikke skal spares.

“Og vi lukker for Havneselskabet – og venter at spare 20 millioner kroner. De 8 millioner kroner investeres så på Nordals og de 7,50 millioner på Sydals”, siger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

God økonomi

Sønderborg Kommune har en solid økonomi og venter på, der kommer en ny udligningsreform.

Borgmesteren sagde, at det er nødvendigt, der er penge i kassen.

“Hvis det viser sig, vi er på vej ind i en periode med flere ledige, så skal der være penge i kassen”.

Der er nødvendige renoveringer, der har været skubbet i de seneste år.

Du kan læse hele budgetaftalen HER på LINKET

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Politik, Nordborg

Socialdemokratiet ville uddanne SOSU-ere på Nordals

27. oktober 2021 Politik

Regeringen har fremlagt udspillet ‘Tættere på II’ hvor man har udpeget mulige placeringer for nye ungdomsuddannelser i de mindre byer. Nordborg er ét af de udpegede områder. Det giver os muligheden for at placere en ungdomsuddannelse i Nordborg. Det skal vi forstå at udnytte – i Socialdemokratiet ser vi det ikke som en mulighed at […]

Læs mere...