Socialdemokratiet inviterer til debatmøde

Nordborg Slot. Arkivfoto: Ole Kæhler
Nordborg Slot. Arkivfoto: Ole Kæhler
22. april 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Nordborg er i rivende udvikling. Private investorer, lokale aktører og Sønderborg Kommune har i igennem flere år arbejdet tæt sammen om at give Nordborg og Nordals et tiltrængt løft. Bygninger renoveres, og nye boliger skyder op. I Storegade har facaderne og belægningen fået et stort løft og står nu klar til sommeren. Nordals skolen står foran en gennemgribende renovering og med dens centrale placering spiller skolen en vigtig rolle i den planlagte udvikling af Nordborg midtby. I 2025 åbner det nye Nordborg Resort og vil tiltrække tusindvis af turister til Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med andre ord tegner Nordborgs fremtid lyst og byder på masser af muligheder. Men skal de gribes, er det helt afgørende at holde fast i og bygge videre på den positive udvikling. Derfor inviteres alle, der vil være med til at udvikle Nordborg, til debat om muligheder og fremtidsperspektiver. Selvom det er Socialdemokratiet, der er initiativtager til mødet, ’Det DerbAtter Nordborg’, som holdes på torsdag den 25. april kl. 19-21 i beboerhuset Th. Brosensvej 18 i Nordborg, hvor alle er velkomne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mødet er åbent for alle, og håbet er, at rigtig mange vil deltage på tværs af politisk observans og andre skel.

”Vi skal holde dampen oppe på den positive udvikling, som er skabt i et stærkt fællesskab mellem kommune, private investorer og borgere gennem særligt de to sidste byrådsperioder. Nordborg og Nordals er noget, vi udvikler sammen og sammen tager ansvar for, så derfor håber jeg, at alle, der interesserer sig for Nordborgs og Nordals fremtid og har noget på hjertet, har lyst til at deltage”, siger byrådsmedlem Niels Ole Bennedsen, der selv bor og er valgt på Nordals i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samme gælder byrådskollega Jesper Larsen, der på debatmødet vil fortælle om Udviklingsforum for Nordals’ arbejde og projekter. Jesper Larsen understreger, at for at øge tilflytningen til Nordals, er der behov for dels fortsat at sætte barren højt og have store visioner for området og dels udvikle de rette rammer om det gode liv i området.

”Nordborg har så meget at byde både turister og tilflyttere på: Skøn natur, kultur og historie, et stærkt fritids- og foreningsliv, gode tilbud til børnefamilier, borgere som passer på hinanden og interesserer sig for hinanden og meget mere. Det skal flere have øjnene op for, og flere skal vælge at bosætte sig i og omkring Nordborg. Det kræver investeringer i udvikling, men det kræver også, at vi understøtter det gode liv med f.eks. sundhedstilbud, gode skole- og dagtilbud og et varieret boligudbud. Og det skal vi hele tiden være i dialog med hinanden om. Derfor er denne type debatarrangementer, hvor vi virkelig lytter til hinanden, utrolig vigtige”, siger Jesper Larsen.ogrammet for Det derbAtter om Nordborgs fremtid indledes med fem korte indlæg, der max må være syv minutter. De fem indlæg og indlægsholdere er:

Artiklen fortsætter under annoncen

At flytte hjem til Nordborg fra Horsens v/Signe Duus

Renovering af Nordals Skolen v/Tine Christensen, skoleleder

Danbos planer for Nordborg v/Brian Skou Juhler Larsen teknisk direktør for Salus

Science Efterskolen Nordborg Slots planer for fremtiden v/Lars Johansen, forstander

Udviklingsforum for Nordals’ arbejde og projekter v/Jesper Larsen, medlem af Udviklingsforum for Nordals

Efter de korte indlæg er der åben og fri debat og dialog ved bordene om den fremtidige udvikling af Nordborg. Socialdemokratiet byder på kaffe, te, vand og kage – og håber, at rigtig mange vil deltage og bidrage med ideer og inspiration til den fortsatte udvikling af Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

28. maj 2024 Politik, Sønderborg

Grøn omstilling var overskriften i EU-debat på Hotel Alsik

28. maj 2024 Politik

Danfoss og SYNERGI havde tirsdag eftermiddag sat scenen til en EU-debat på Hotel Alsik og den kom til at handle om den grønne omstilling. SYNERGI er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark begynder at bruge energien klogere – i industrien, i de offentlige bygninger og i de danske hjem. Det var bestyrelsesformanden for SYNERGI, […]

Læs mere...