Schleswig-Holstein Musik Festival spiller koncerter i Alsion og i Gråsten

Asya Fateyeva. Pressefoto
Asya Fateyeva. Pressefoto
25. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Schleswig-Holstein Musik Festival er traditionen tro klar med to imponerende koncerter i Sønderborg Kommune. Den første foregår i Koncertsalen Alsion den 11. august. På scenen er festivalorkestret og Asya Fateyeva som solist på saxofon. På programmet står blandt andet Bizets Carmen-suiter samt orkesterværker for saxofon fra Tomasi og Maurice. Læs mere om koncerten på koncertsalenalsion.dk.

Den anden koncert foregår i Gråsten Slotskirke den 19. august. Her optræder duoen Orlowsky und Bergmüller, der spiller klarinet og lut. På programmet stor egne kompositioner samt værker af blandt andre John Dowland og Henry Purcel, skriver festivalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerterne er populære, og billetterne bliver gerne hurtigt udsolgt.

Schleswig-Holstein Musik Festival er en af verdens største og mest betydningsfulde klassiske musikfestivaler og står som et højdepunkt på musikelskeres kalendere hver sommer.

Siden 1986 har festivalen været en af verdens mest spektakulære kulturelle begivenheder. Festivalen blev hurtigt kendt for ikke kun at spille på de typiske spillesteder så som musikhuse, kirker og koncertsale, men i høj grad også at spille på utraditionelle steder så som skibsværfter, lader, nedlagte flyhangarer og under åben himmel. Koncertsalen Alsion og Sønderborg har været en del af festivalen i næsten to årtier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune og Bund deutscher Nordschleswiger støtter koncerterne i Danmark.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...