Formandsskifte i Historisk Samfund for Sønderjylland

Formand og næstformand. Privat foto
Formand og næstformand. Privat foto
25. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Historisk Samfund for Sønderjylland holdt forleden årsmøde på Dansk Centralbibliotek i Flensborg. I forbindelse hermed trådte foreningens formand gennem 20 år, dr.phil. Hans Schultz Hansen, tilbage. Ny formand er den hidtidige næstformand Mikkel Leth Jespersen. Dermed har formand og næstformand byttet plads, for 64-årige Hans Schulz Hansen, som er én af de længst siddende formænd i foreningens over 100-årige historie, fortsætter i foreningens styrelse, som han blev valgt ind i for 35 år siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sin sidste formandsberetning kunne den afgående formand glæde sig over, at det i de 20 år næsten er lykkedes at fastholde medlemstallet på ca. 2.000 – og at foreningen har formået at markere sig med store bogudgivelser, bl.a. Sønderjyllands Historie i to bind sammen med leksikonudgivelsen A-Å og det store værk om den sønderjyske søfartshistorie, skriver foreningen.

I de seneste år har Hans Schultz Hansen stået i spidsen for afviklingen af foreningens 150 års jubilæum og igangsætning af en modernisering af administrative rutiner, bl.a. overgangen til en helt ny og tidssvarende hjemmeside. For så vidt angår indeværende år orienterede formanden om den forestående markering af 100-året for Sønderjysk Månedsskrift, som i den forbindelse vil blive underkastet en ydre modernisering. Men fagligheden vil fortsat være i højsædet, fastslog Hans Schultz Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningens nye formand, 46-årige Mikkel Leth Jespersen, er som sin forgænger uddannet historiker og har det meste af sit arbejdsliv været ansat i Museum Sønderjylland og er nu afdelingsleder i Tønder Kommunes afdeling for kultur og frivillighed. Mikkel Leth Jespersen er forfatter til og redaktør af en række markante udgivelser om den sønderjyske historie.

På årsmødet deltog 40 medlemmer, som godkendte ledelsens oplæg – beretning, regnskab og indstillinger om valg. Fem hidtidige medlemmer af styrelsen blev således genvalgt.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...