Politisk debatmøde – hvor står vi og hvor vil vi hen?

Jesper Larsen byder velkommen. Foto: Ole Kæhler
Jesper Larsen byder velkommen. Foto: Ole Kæhler
26. april 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag aften havde Socialdemokratiet inviteret til ‘Dér derbAtter’ i medborgerhuset på Th, BrorsensVej i Nordborg og der var hele 112 mennesker, som gerne ville være med.

“Vores plan med aftenen, det er få nogle ideer fra Jer, som vi kan tage med os. Jeg lover ikke, at de allesammen bliver til noget, men vi vil se på dem”, sagde socialdemokraten Jesper Larsen i sin velkomst. Han forklarede derefter, at der ville være nogle indlæg.

“Og det er ikke politikerindlæg, men et med Signe Duus, som er flyttet hjem igen efter 18 år. Vi skal høre om Nordals-Skolen, om Nordborg Slots Efterskole og så skal vi høre et oplæg fra Danbo, som bliver holdt af den tekniske chef fra Salus og så skal vi høre fra Nordals Udviklingsforum”, sagde Jesper Larsen og fortalte, at der så skulle være såkaldte rundbordssamtaler og når der kom ideer, så var der en ved bordet, som skulle skrive dem ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Boligforeningen Danbo, som administreres af Salus har 900 boliger på Nordals – og lige nu er der 2.700 på venteliste til en lejebolig på netop Nordals.

Det fortalte Brian Larsen fra Salus og han fortalte også, at Danbo tidligere havde svært ved at leje ud, men efter de kom med ind i Salus, som slår de enkelte lejligheder op i hele Sønderjylland, der er billedet blevet et helt andet.

“Her er skøn natur og for at leje en bolig ud, så skal der være en skole i nærområdet, der skal være en dagligvarebutik og også fritidsaktiviteter og de ting er her”, sagde han. Det er vigtigt, der er lejeboliger til dem, som vil vælge deres hus. Der skalk også være lejeboliger til tilflyttere. Når de så beslutter, de vil blive her, så køber de egen bolig.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal bygge 20 boliger i Havnbjerg. Vi vil bygge 20 rækkehuse på Rypevej i Nordborg og så har vi en idé om at rive Danbos administrationsbygning ned og bruge grunden til boliger”, sagde den tekniske chef.

Signe Duus, der er flyttet hjem til Nordborg efter først ti år i Aarhus og otte år i Horsens, fortalte, hvordan det var at vende retur:

“Det helt rigtige hus kom til salg og vi slog til. Der var nogle ting, som min mand ville have, når vi nu skulle flytte og de ting er her i rigt overmål. Der er en god skole og en masse foreninger og vi blev budt velkommen i flere af dem, Og så er her her en pragtfuld natur”, sagde Signe Duus.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som familie har vi flere jern i ilden end tidligere og alligevel en mere rolig tilværelse”.

Hun kunne også fortælle, hvad der mangler på Nordals.

“Vi er isolerede heroppe og har brug for hinanden. Mange er ældre og vi har en opgave, hvis vi skal holde sammen på det hele. Vi skal sætte fokus på det fælles. Vi mangler en nordalsisk fortælling, som beskriver, hvordan det er at bo her”.

Der var også indlæg om renoveringen af Nordals-Skolen og om at efterskolen på slottet har udvidelsesplaner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Debat-deltagernes input: Kulturhus med musik og foredrag. Borgere skal bakke op om Nordals og alle de gode initiativer. Legepladser/skaterbane/parkour bane i Nordborg og Havnbjerg. Café og udsigtspost i vandtårnet.

Ungdomsskole til Nordborg og/eller ungehus. Gamle/forfaldne huse skal enten rives ned eller renoveres.Trafik i midtbyen Nordborg. Velkomstpakke til nye borgere/tilflyttere til Nordborg. Offentligt toilet i Nordborg .

Bevar den gamle skolebygning til kultur, foreninger, iværksætterhus eller som vandrehjem. Bedre offentlig  transport i ydertimer. Café ved biograf. Mere fokus på Nordborgs historie ved Faktagrunden. Shuttlebusser til og fra Resortet. Flere cafeer mm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er der billeder fra debataftenen.

28. maj 2024 Politik, Sønderborg

Grøn omstilling var overskriften i EU-debat på Hotel Alsik

28. maj 2024 Politik

Danfoss og SYNERGI havde tirsdag eftermiddag sat scenen til en EU-debat på Hotel Alsik og den kom til at handle om den grønne omstilling. SYNERGI er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark begynder at bruge energien klogere – i industrien, i de offentlige bygninger og i de danske hjem. Det var bestyrelsesformanden for SYNERGI, […]

Læs mere...