To veje til at gøre botilbuddet Skrænten lovligt

Skræntens beboere vælger selv løsningen. Arkivfoto
Skræntens beboere vælger selv løsningen. Arkivfoto
23. april 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Botilbuddet Skrænten skal leve op til kravene for brandsikkerhed og det drejer sig om den overdækkede gårdhave, som det vil bliver dyr at sikre og derfor ser beboerne ind i en betydelig huslejestigning.

“Der er to veje til at gøre gårdhaven lovlig. Den ene er at brandsikre, som er den dyre løsning og så er der en billigere løsning”, siger direktør Lars Riemann fra Boligforeningen B42, som ejer bygningen.

“Den anden løsning er, at vi tager overdækningen ned og laver et orangeri, hvor beboerne kan sidde og kigge ud over Alssund”, siger han til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er kommunen, der står for botilbuddet, men beboerne er lejere hos boligforeningen.

“Og derfor har kommunen ikke noget med den sag at gøre, men jeg ved, der skal holdes et møde, hvor boligforeningen præsenterer de to løsningsmuligheder og så er det op til beboerne selv at vælge, hvilken af dem, som de vil have”, siger direktør Klaus Liestmann fra Social, Senior og Handicap-forvaltningen.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...