Europæisk demokrati-dag på Sønderborg Statsskole

Torsdag er der demokratidag på Statsskolen. Pressefoto
Torsdag er der demokratidag på Statsskolen. Pressefoto
22. april 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Valget til Europa-Parlamentet står for døren og derfor står der europæisk demokrati-dag på skoleskemaet på Sønderborg Statsskole torsdag den 25. april.

’Demokrati-dag’ er en ny Statsskole-tradition, der finder sted en gang om året. Det er samfundsfagsklasserne og deres lærere, der bruger en dag på at sætte et særligt fokus på hvad demokrati betyder for os lige nu, skriver Statsskolen i en pressemeddelelse.

I år kommer Statsskolens demokrati-dag til at handle om Europa. Gymnasiets samfundsfagsklasser får besøg af ti af kandidaterne til Europa-Parlamentsvalget, der løber af stablen 9. juni.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver ikke til endnu en omgang traditionel paneldebat. Derimod skal politikerne rundt og snakke med eleverne, der er delt ind i mindre grupper.

Politikere skal fortælle om deres mærkesager og diskutere dem med eleverne. Eleverne skal også komme med indspark til hvad der skal tales om.

Mon ikke emner som klima og udenrigs- og sikkerhedspolitik er to ting, der i hvert fald bliver berørt?

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...