Nu er det godkendt – den nye byskole hedder Alssund-Skolen

Alssund-Skolen. Foto: Sønderborg Kommune
Alssund-Skolen. Foto: Sønderborg Kommune
12. april 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Når eleverne fra den 1. august træder ind på den nye byskole i Sønderborg, så skal de vænne sig til at sige at sige, at de går på Alssund-Skolen. Det bliver nemlig navnet, har Børne- og Uddannelsesudvalget godkendt.

Begrundelsen for valget af Alssund-Skolen er blandt andet, at Sund er en del af navnet Alssund-Skolen, og dermed kobler navnet sig også til skolens profil, der er Sport og bevægelse. Med navnet er der også mulighed for grafisk at fremhæve Sund og dermed understrege koblingen til profilen. Derudover signalerer Alssund-Skolen, at der bygges bro mellem to tidligere skoler og mellem almen og special.  Alssund-Skolen kobler sig også til geografi ligesom de øvrige skoler i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Følgegruppen, der består af forældre og medarbejdere fra begge skoler samt politikere, er kommet med anbefalingen om navnet som led i den inddragende proces, vi har haft. Derfor er det helt naturligt, at vi i udvalget er enige om Alssund-Skolen. Nu er de overordnede rammer for Alssund-Skolen på plads, så den kan blive til en ny, attraktiv byskole i Sønderborg, og samarbejdet mellem Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen vil nu frem mod sommerferien 2024 blive yderligere intensiveret”, siger udvalgsformand Jesper Smaling i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen nedlægges fra 1. august og de to skoledistrikter samles i ét og tilknyttes en ny skole, Alssund-Skolen, på Humlehøj-Skolens matrikel. Det betyder blandt andet, at der er valg til skolebestyrelsen til den nye skole i foråret med tiltrædelse 1. august.

”Vi har haft forældrene fra Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen med i processen for at skabe et godt fundament for Alssund-Skolen, og nu er vi snart klar til at få valgt forældrene til den nye skolebestyrelse. De skal være med til – sammen med skolens nye ledelse, medarbejdergruppe og elever – at få skabt en god identitet og start på Alssund-Skolen”, siger næstformand Jesper Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alssund-Skolens ledelse består således fra den 1. august af skoleleder Iben Vind-Hansen, afdelingsleder Sif Lund Rasmussen og afdelingsleder Dorthe Dagmar Vilbæk.

Iben Vind-Hansen blev efter en ansættelsesprocedure blevet ansat som leder af Alssund-Skolen med virkning fra den 1. august. Hun har siden februar 2021 været skoleleder på Humlehøj-Skolen.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...