Fleggaard: Selvom der skal betales dåsepant så forsvinder grænsehandlen ikke

Fleggaard er sikre på grænsehandlen lever videre: Arkivfoto: Ole Kæhle
Fleggaard er sikre på grænsehandlen lever videre: Arkivfoto: Ole Kæhle
27. april 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Den ellers overvejende pantfri grænsehandel bliver senest 1. januar 2029 pantzone. Det skyldes, at EU-Parlamentet i denne uge har vedtaget den såkaldte emballageforordning for alle EU-lande.

Dermed forsvinder den særordning, som Tyskland hidtil har haft på området, skriver BT.

Hus Fleggaard venter de på at høre om detaljerne for, hvordan ordningen bliver i praksis.

”I den forbindelse håber vi naturligvis på, at man kan blive enige om en model, der tager hensyn til både miljøet og forbrugerne, når der handles på tværs af grænser”, skriver direktør i Fleggaard Detail i et svar til BT.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Pant eller ej vil der fortsat være betydelige besparelser på øl og vand i forhold til i Danmark. Vi vil sikre, at der på alle varegrupper altid er en prisbesparelse i forhold til Danmark. Der er heldigvis rigtig mange kunder, der ønsker at grænsehandle, både på grund af vores priser og vores sortiment, og det forventer vi vil fortsætte også efter 2029”.

Det kan koste omkring 3.000 arbejdspladser hos grænsebutikkerne og deres leverandører, hvis danske politikere får held til at få indført tysk pant på dåser, der sælges til danskere i grænsehandlen, uden at panten kan returneres i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan lød det i et brev i marts, som fere tyske politikere sendte til den tyske miljøminister Stefi Lempke, skriver Flensborg Avis.

De nye regler indeholder også nye krav til EU-landenes pant- og retursystemer. Regeringen har lagt stor vægt på, at kravene udformes, så der ikke skal ændres ved det danske pant- og retursystem, som er meget velfungerende.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...