Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

Antallet af SDU-studerende skal ned. Arkivfoto: Ole Kæhler
Antallet af SDU-studerende skal ned. Arkivfoto: Ole Kæhler
19. april 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre studerende i 2025.

”Aftalen er netop landet, og det er endnu for tidligt at sige noget nagelfast om, hvordan den vil påvirke SDUs uddannelser i Odense, Kolding, Esbjerg og Sønderborg”, siger rektor Jens Ringsmose i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”SDU får masser af kvalificerede ansøgere, og i en tid, hvor der er brug for flere dygtige dimittender på stort set alle områder, bliver vi selvsagt ikke begejstrede, når vi bliver bedt om at reducere vores optag. Heldigvis har politikerne i et vist omfang taget hensyn til SDUs store indsats med at uddanne kandidater uden for de fire største byer i Danmark”, siger han.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...