Oplev videnskaben på tæt hold under Forskningens Døgn

SDU bor i Alsion. Foto: Ole Kæhler
SDU bor i Alsion. Foto: Ole Kæhler
17. april 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Har du nogensinde undret dig over, hvordan kunstig edderkoppesilke bliver til? Eller kunne du tænke dig at prøve at hacke? Så kom og vær med, når Syddansk Universitet, SDU, i Sønderborg åbner dørene for Forskningens Døgn 2024.

Forskningens Døgn er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder åbner dørene og inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde. På SDU i Alsion der på lørdag mellem klokken 10 og 13 på et spændende program, der appellerer til alle fra seks-årsalderen og op, skriver universitetet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagen byder på hands-on aktiviteter, hvor deltagerne ikke kun får teoretisk viden, men også praktisk erfaring med nyeste teknologi og forskning. Det er en fantastisk mulighed for familier at blive inspireret og engageret i videnskaben. Forskningens Døgn er gratis og åben for alle.

10:00 – 13:00: Byg fremtiden med LEGO og Universitetsbiblioteket

Lær, hvordan vi sammen kan forbedre levevilkårene for bier, sikre havskildpaddernes overlevelse og hjælpe isbjørne med at finde føde gennem bæredygtige LEGO-konstruktioner. Fra 6 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

10:30 – 11:15: Hvordan man fremstiller kunstig edderkoppesilke

Oplev, hvordan avanceret mikroskopi kan visualisere strukturen i edderkoppens silkefibre og hvordan du selv kan 3D-printe kunstig silke. Fra 6 år.

11:30 – 12:30: Menneske versus Maskiner

Du vil være i stand til at teste nøjagtigheden af dine sanser i ekstreme tilfælde og sammenligne den med responsen fra kunstige sensorer. Se, hvordan fremtiden vil se ud, og hvordan sensorer vil hjælpe os med at spare affald, finde forurenende stoffer og tjekke vores helbred. Fra 6 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

10:30 – 12:30: Sociale medier og cybersikkerhed – lær at hacke!

Lær om vigtigheden af cybersikkerhed på sociale medier og få praktisk erfaring med at forstå og bekæmpe online trusler. Du får endda selv lov til at hacke. Du skal have din egen bærbare computer med. Tilmelding her på Forskningens Døgn er nødvendig. Fra 15 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

10:00 – 13:00: Vær en stjerne på den store scene

Oplev virtuelt reality og prøv kræfter med, hvordan det er at stå foran et stort, virtuelt publikum gennem SDU’s nye VR-teknologi

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...