Asfaltsæsonen skydes i gang på Kongevej i Gråsten

Gråsten. Foto: Sønderborg Kommune
Gråsten. Foto: Sønderborg Kommune
24. april 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune er ved at være klar til at lægge asfalt på Kongevej i Gråsten – fra krydset ved Nygade til rundkørslen – og det sker efter en længere periode med forsyningsselskabernes gravearbejde.

Arbejdet begynder fredag den 17. maj, hvor det øverste lag af den gamle asfalt fjernes. Ugen efter bliver den ny asfaltbelægning lagt. Den nye asfalt har en overflade, der kan dæmpe støj fra bilernes dæk. Hvis vejret holder tørt og lunt, kan arbejdet afsluttes med ny kørebaneafmærkning i uge 22. Under arbejdet vil der være lysregulering, som styrer trafikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdet i Gråsten er det første større asfaltarbejde, der sættes i gang i år. Arbejdsplanerne for alle strækninger, der skal have ny asfalt og striber i år, laver Sønderborg Kommune i samarbejde med asfaltentreprenørerne. Når planen er lagt i maj, melder Sønderborg Kommune ud, hvilke øvrige strækninger der asfalteres i år.

Derudover trænger mange veje til at få opfrisket striberne. Det arbejde er bestilt hos entreprenøren, som begynder at genopfriske kørebaneafmærkningen på de større veje i løbet af maj, og derefter tager de fat på de øvrige veje.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...