Nu kan der søges penge til ideer der gør Nordals endnu skønnere

20. december 2019 Nordborg

I arbejdet med at udarbejde bystrategien kom borgerne med en lang række konkrete forslag til, hvad der kan styrke udviklingen og den gode oplevelse af at bo i Nordborg-Havnbjerg. Nu er strategien godkendt af Teknik- og Miljøudvalget og af Byrådet, og borgere og foreninger kan begynde at pønse på ansøgninger, så ideerne kan føres ud i livet. Deadline for første ansøgningsrunde bliver den 3. marts 2020.

”Vi oplevede en rigtig fin interesse for bystrategien i Nordborg-Havnbjerg. Blandt andet holdt vi et borgermøde med omkring 400 deltagere. Og ideerne til tiltag var mange forslag til udvikling af Nordborgs bymidte og Havnbjerg-Centret, flexboliger, synliggørelse af områdets gode sider, flere legepladser, kunst og bænke… og meget mere. Vi glæder os til at se en række gode ansøgninger”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Baggrunden for at udvikle bystrategier er et ønske om at synliggøre de enkelte byers forskelligartede identitet og potentialer og på den baggrund styrke og udvikle dem. Nordborg-Havnbjergs primære styrker er naturen og de mange muligheder, den byder på til lands og til vands, samt et stærkt sammenhold, som bl.a. kommer til udtryk i Nordals Musikfestival, Fest i By, Nordborg Marathon og andre arrangementer, der er båret af frivillige.

”I arbejdet med strategien oplevede vi, at de, der bor i Nordborg-Havnbjerg, er glade for deres hjemegn og har de institutioner, skoler, dagligvarebutikker, det foreningsliv og boligudbud, de har brug for. De finder deres hjemegn attraktiv, men oplever, at det ikke er det billede, andre har. Det undrer de sig over og vil gerne ændre på. Derfor er vi glade for at stille en pulje til rådighed, som kan søges for at søsætte konkrete initiativer, som kan styrke og udvikle byen i en positiv retning”, siger udvalgets næstformand, Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nordals har mistet mange arbejdspladser de senere år, og det udfordrer bosætningen. Ud over at bystrategien giver penge til konkrete tiltag, arbejdes der som bekendt med etableringen af Nordals Ferieresort, som vil medføre bl.a. 300 nye arbejdspladser og omkring 200.000 turister på årsbasis.

Læs mere og søg penge HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2022 Kultur, Nordborg

Johanne Jacobsen er ny formand for Jollmandsgaard

18. maj 2022 Kultur

På en velbesøgt generalforsamling i Støtteforeningen Jollmandsgaard tirsdag aften, blev den afgående formand Peter Jensen udnævnt til æresmedlem i foreningen. I sin tale fremhævede næstformanden, Margrethe Krogslund, hans meget store indsats igennem hele forløbet under genopbygningen af gården. Peter Jensen har, om nogen, bidraget til at projektet har kunnet realiseres, skriver støtteforeningen. Der blev samtidig også […]

Læs mere...