Nu kan du igen betjene dig selv på bibliotekerne

26. juni 2020 Kultur

Bibliotekerne i Sønderborg Kommune åbner igen op for selvbetjening og publikumscomputerne kan atter tages i brug. Den selvbetjente åbningstid genoptages i Multikulturhuset og gælder også for lokalbibliotekerne i Nordborg, Hørup, Broager og Vester Sottrup. Gråsten bibliotek er lige nu under ombygning og genåbner den 1. juli, hvor man også dér kan være selvbetjent.

Når du skal på biblioteket uden for personalets arbejdstid, bliver det næsten som før covid-19. Biblioteket beder om at folk spritter hænderne af, når de kommer ind på biblioteket og ved betjening af terminalen, når der lånes eller afleveres. Når man skal bruge computerne, skal tastaturet sprittes af før og efter. Der er håndsprit tilgængeligt på centrale steder. Brugerne opfordres til at være påpasselige, vise hensyn, holde afstand og spritte af, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi glæder os meget over, at vi igen kan invitere borgerne indenfor på bibliotekerne i en længere åbningstid. Mange bruger os til studiefokus eller avislæsning og de reserverede bøger kan hentes, når det lige passer mellem andre ærinder. Vi er meget opmærksomme på at følge de retningslinjer, som er udmeldt fra myndighederne, for at sikre at biblioteksbesøg kan foregå på kontrolleret og sikker vis for alle”, siger stadsbibliotekar Carsten Nicolaisen.

Den selvbetjente åbningstid er kl. 8:00-22:00 mandag til fredag og 8:00-17:00 lørdag og søndag.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at få adgang til biblioteket skal du være registreret som låner på biblioteket.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 FV22, Sundeved

FV22: Fra tirsdag og frem til 28. oktober er det muligt at brevstemme

7. oktober 2022 FV22

Hvis du ønsker at brevstemme før Folketingsvalget, kan du henvende dig i Borgerservice i Sønderborg Kommune fra tirsdag den 11. oktober. For at kunne brevstemme skal du medbringe gyldig legitimation – sundhedskort, pas eller kørekort. Sidste dag man kan brevstemme er fredag den 28. oktober, skriver Sønderborg Kommune. Der kan brevstemmes i Borgerservice i Gråsten, […]

Læs mere...