Nu kan du komme i lære som slesviger

22. februar 2020 GF2020

Hvad vil det sige at være slesviger i dag? Hvad har Nordslesvig tilfælles med Sydslesvig? Det kan du finde ud af på biblioteket i Sønderborg lørdag den 29. februar. Her kan du nemlig gå i lære som slesviger.

Her kan du i løbet af formiddagen kan gå rundt til en række poster og din viden om historien og naturen, humoren og musikken bliver frisket op undervejs, skriver biblioteket.

Du finder ud af hvordan man hilser, hvilke ord man bruger i hele Slesvig, hvilke skikke og traditioner vi fejrer i Slesvig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan smage solæg og ”gode råd”, eller du kan lave din egen lanterne.

Fra bibliotekets nye 2020-podcast  bliver historiske breve læst op og kommen­teret, særlige sønderjyske opskrifter beskrives og slægtshistorier deles.

De enkelte poster kan du prøve af i eget tempo og du får et stempel i et pas. Til sidst er du udlært og du modtager hæftet ”Jeg er også slesviger”.

I løbet af dagen trækkes der lod om fem Gode råd-jern.

Arrangementet, der er gratis og starter 9:45, er for alle, børn som voksne. For dem der kommer nord for Kongeåen, eller for den sags skyld syd for Ejderen – men også for dem, der har boet i grænselandet et stykke tid eller måske altid.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk