Nu kan du lære at sejle et SUP-board – og lave yoga på gyngende grund

19. juli 2020 Kultur

Lørdag aften havde Shanti Haske Ottesen en ung kvinde fra Sønderborg med ude og stå på SUP-board for første gang – og det gik væsentligt bedre end den unge kvinde havde frygtet. Efter lidt instruktion på land, skubbede hun boardet i vandet og så fik det roligt og stille ud på vandet, hvor der både blev vendt og drejet.

“Det var grænseoverskridende at prøve og jeg kunne hele tiden mærke de muskler, jeg brugte for at holde balancen”, siger den unge kvinde efter hun igen havde fast grund under fødderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Begyndere plejer faktisk at lande i vandet den første gang”, siger Shianti Haske Ottosen til Sønderborg. Han er selv en habil surfer og har undervist i sporten på Bali igennem tre år. Nu er han ved den lille strand ved Sønderborg Lystbådehavn.

“Nu vil jeg lære sønderborgenserne at stå på SUP-board og sammen med SUP-yoga-instruktør Sandie Marshall Stage tilbydes der også yoga på vandet”, siger han.

Og yoga på SUB-board er meget anderledes end yoga på en måtte, der ligger helt stille på et gulv eller en græsplæne.

“SUP-yoga udfordrer din balance og selv nemme øvelser kræver stor koncentration, fordi boardet hele tiden bevæger sig”, siger Sandie Marshall Stage til SønderborgNYT. Hun fortæller, at yoga i naturen – og dermed også på vandet – tilfører yogaen nogle elementer.

“Man kan mærke og høre vandet og fuglene synger”.

Startet undervisning

Som nævnt tilbyder Sandie Marshall Stage og Shanti Haske Ottosen at lære andre at mestre kunsten at stå på SUP-board og de laver også kurser i SUP-yoga.

“Vi har startet Nature Addicts og man finder os på Facebook – og der kan bestilles tider på vores hold på booksonderjylland.dk“, siger parret. Desuden er de på samarbejdspartneren SYC’s hjemmeside.

Kurserne bliver ledet af en uddannet SUP-instruktør, som vejleder og guider dig gennem hele forløbet. De har fokus på at skabe en sjov og udfordrende oplevelse, som er god for krop og sjæl, så forvent at blive våd og at grine meget.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk