Nu kan Koncertsalen Alsion og Sønderborg Teater fylde alle pladser

13. august 2021 Kultur

I halvandet år har Sønderborgs store scener, Koncertsalen Alsion og Sønderborg Teater, enten været helt lukkede eller kun kunnet have et begrænset antal gæster. Men tiden med tvangs-ledige sæder har nu fået en ende.

Forleden fjernede Kulturministeriet nemlig kravet om mindst to kvadratmeter per person og mindst en meter til nærmeste fremmede person ved forestillinger med siddende publikum. Det betyder, at arrangører og lejere af begge sale fra på lørdag atter må sætte samtlige sæder til salg til en forestilling, skriver kulturforvaltningen i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter under annoncen

Allerede i august oplyste Kulturministeriet, at der ikke længere er krav om at vise coronapas ved forestillinger med max 500 personer. Det betyder, at Sønderborg Teater med sine maksimalt 498 publikumspladser ikke længere kræver at se coronapas.

Er man til gengæld publikum i Koncertsalen Alsion, skal man fortsat kunne fremvise et gyldigt coronapas for at komme ind. Myndighederne kræver nemlig fortsat, at der vises et gyldigt coronapas ved flere end 500 publikummer. Derfor vil rødskjorterne, som Alsions billetkontrollører hedder i daglig tale, indtil andet meldes ud, fortsat skulle se et gyldigt coronapas.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det bliver fantastisk at få lov til at opleve fyldte sale igen efter så lang tid. Vi fortsætter naturligvis med at gøre vores ypperste for at sikre en sikker afvikling af koncerter med opfordring til afstand, afspritning og ekstra rengøring af fællesområder”, siger Poul Valdemar Nielsen, direktør for Fonden Koncertsalen Alsion.

”Jeg vil gerne sende en stor tak til alle – lejere, optrædende, arrangører, medarbejdere og publikum – for deres store fleksibilitet, forståelse, samarbejdsvilje og ønske om, at vi i fællesskab bare skulle det til at fungere med alle de begrænsninger, kulturlivet har haft det sidste halvandet år”, fortsætter direktøren.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49