Nu kan ledige spare mange skridt

15. januar 2015 Uncategorized

Ledige med barrierer i forhold til arbejdsmarkedet skal nu ikke længere løbe fra afdeling til afdeling i kommunen. De kan nemlig fremover få planlagt et individuelt og helhedsorienteret forløb i det nye kompetence- og integrationscenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samme gælder nyankomne kvoteflygtninge.skridt

For at sikre borgerne en hurtigere og mere koordineret sagsbehandling samler Sønderborg Kommune nu kræfterne inden for arbejdsmarkeds-, social- og sundhedsområdet ét sted.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette gælder for borgere i ressourceforløb, tværfaglige forløb og borgere med indsatser under den tre-årige integrationsperiode.jobcenter

“Med et nyt center vil vi gerne sikre en tværfaglig og hurtigere indsats med borgeren i centrum og opbygge et stærkt fagligt miljø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette er også fornuftigt i forhold til flygtninge”, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget Jan Prokopek Jensen i en pressemeddelelse.

Det betyder, at borgeren kun skal have kontakt til én koordinerende sagsbehandler, der tager sig af hele sagsforløbet og sikrer koordinering med de forskellige afdelinger i kommunen.

Samtidig skal centeret understøtte en hurtig integration af flygtninge med en sammenhængende og målrettet indsats efter den enkelte flygtnings individuelle behov.

“Et godt koordineret forløb skal være med til at ruste den enkelte bedre til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet”, siger formanden for Socialudvalget Niels Ole Bennedsen.rådhus

Ved at sætte borgeren i centrum bliver det lettere at få overblik over, hvilke indsatser, der er nødvendige for at ruste den enkelte ledige til de krav, der stilles på arbejdsmarkedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet er at få flere i job eller uddannelse.

For der kan være mange årsager til, at borgere har mistet tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet. Det kan skyldes forskellige og komplekse problemer, som kræver hjælp og støtte fra flere fagområder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og der er stigende behov for flere tværfaglige forløb til borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

“Det er meget positivt, at man kan samarbejde på tværs af social-, beskæftigelses- og sundhedsområdet og bruge hinandens kompetencer til at understøtte borgernes vej mod job”, siger formanden for Sundhedsudvalget Helge Larsen.

Etableringen af en selvstændig afdeling med et kompetence- og integrationscenter skal understøtte den fremadrettede drift og udvikling af den tværfaglige beskæftigelsesindsats i Sønderborg.

“Det nye arbejdsmarkedsudvalg i Sønderborg Kommune har et ønske om, at borgere ikke skal møde så mange forskellige sagsbehandlere i forbindelse med deres sygdom eller ledighed, og dette er et stort skridt i den rigtige retning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi håber, det bliver til stor glæde for vores syge medborgere”, siger Jan Prokopek Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. april 2021 Kultur, Sønderborg

Levende musik i vaccinationscentret i Sønderborg

21. april 2021 Kultur

Jorunn Solløs fra Sønderjyllands Symfoniorkester er i fuld gang med at arrangere en række koncerter, som skal spilles i vaccinationscentrene i Sønderborg og Aabenraa. “Den første koncert begynder i Humlehøj-Hallerne i morgen, torsdag, klokken 10 og den bliver spillet af strygere”, siger Jorunn Solløs til SønderborgNYT og hun tilføjer: “Vi tager ud i grupper på […]

Læs mere...