Nu kan ledige spare mange skridt

15. januar 2015 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Ledige med barrierer i forhold til arbejdsmarkedet skal nu ikke længere løbe fra afdeling til afdeling i kommunen. De kan nemlig fremover få planlagt et individuelt og helhedsorienteret forløb i det nye kompetence- og integrationscenter. Det samme gælder nyankomne kvoteflygtninge.skridt

Artiklen fortsætter under annoncen

For at sikre borgerne en hurtigere og mere koordineret sagsbehandling samler Sønderborg Kommune nu kræfterne inden for arbejdsmarkeds-, social- og sundhedsområdet ét sted. Dette gælder for borgere i ressourceforløb, tværfaglige forløb og borgere med indsatser under den tre-årige integrationsperiode.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

“Med et nyt center vil vi gerne sikre en tværfaglig og hurtigere indsats med borgeren i centrum og opbygge et stærkt fagligt miljø. Dette er også fornuftigt i forhold til flygtninge”, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget Jan Prokopek Jensen i en pressemeddelelse.

Det betyder, at borgeren kun skal have kontakt til én koordinerende sagsbehandler, der tager sig af hele sagsforløbet og sikrer koordinering med de forskellige afdelinger i kommunen. Samtidig skal centeret understøtte en hurtig integration af flygtninge med en sammenhængende og målrettet indsats efter den enkelte flygtnings individuelle behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Et godt koordineret forløb skal være med til at ruste den enkelte bedre til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet”, siger formanden for Socialudvalget Niels Ole Bennedsen.rådhus

Ved at sætte borgeren i centrum bliver det lettere at få overblik over, hvilke indsatser, der er nødvendige for at ruste den enkelte ledige til de krav, der stilles på arbejdsmarkedet. Målet er at få flere i job eller uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

For der kan være mange årsager til, at borgere har mistet tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet. Det kan skyldes forskellige og komplekse problemer, som kræver hjælp og støtte fra flere fagområder. Og der er stigende behov for flere tværfaglige forløb til borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

“Det er meget positivt, at man kan samarbejde på tværs af social-, beskæftigelses- og sundhedsområdet og bruge hinandens kompetencer til at understøtte borgernes vej mod job”, siger formanden for Sundhedsudvalget Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Etableringen af en selvstændig afdeling med et kompetence- og integrationscenter skal understøtte den fremadrettede drift og udvikling af den tværfaglige beskæftigelsesindsats i Sønderborg.

“Det nye arbejdsmarkedsudvalg i Sønderborg Kommune har et ønske om, at borgere ikke skal møde så mange forskellige sagsbehandlere i forbindelse med deres sygdom eller ledighed, og dette er et stort skridt i den rigtige retning. Vi håber, det bliver til stor glæde for vores syge medborgere”, siger Jan Prokopek Jensen.

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...