Nu kan lystsejlere betale havnepengene med mobilen

20. august 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Sønderborg Havn rider med på den digitale bølge. Nu kan sejlerne betjene sig selv på mobiltelefonen.

Sejlerne kan roligt lade kreditkortet blive i pungen, når de går i havn i Sønderborg Havn. De skal heller ikke rende rundt for at finde en havnefoged.

Nu kansejlere betale havnepenge med mobilen. Foto: Lea Podgorski

Nu kansejlere betale havnepenge med mobilen.
Foto: Lea Podgorski

Nu kan de selv klare betalingen ved hjælp af mobiltelefonen og direkte fra båden, når de har fundet en ledig havneplads.

”Vi vil gerne give gæsterne i havnen en god service. Flere og flere bruger mobiltelefonen til betaling alle mulig andre steder, og hvis vores gæster i havnen gerne vil bruge mobiltelefonen til selv at klare betalingen for en plads i havnen natten over, så vil vi også gerne give dem muligheden her i Sønderborg,” siger Finn Hansen, havnemester i Sønderborg Havn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mobile pionerer

Sønderborg Havn er blandt de første havne ikke bare i Danmark, men i hele Europa, der er med og forlænger havnefogedens rækkevidde helt ud i lommen på sejlerne.

Det er mobilappen Harba, der har gjort det muligt for Sønderborg Havn, der ligesom 35 havne har tilsluttet sig Harba, der nu samarbejder med 30 danske, to tyske, to polske og en litauisk havn.

Harba-appen kan downloades på de mest udbredte sprog blandt sejlere i farvandene omkring Danmark og vores nabolande. Dansk, engelsk, tysk, norsk og polsk er allerede i omløb, og snart kommer også svensk og hollandsk til.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har i forvejen besøg af mange udenlandske sejlere, især tyske, men vi håber på at nå ud til nogle flere, når vi kan møde dem på deres eget sprog,” siger havnemester Finn Hansen i en pressemeddelelse.
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...