Nu kan ombygningen på Mølleparken Plejecenter gå i gang

2. november 2017 Erhverv

Der blev i forleden sat underskrifter på aftalen mellem Sønderborg Kommune og det totalrådgiverteam, som skal stå for om- og tilbygningen på Plejecenter Mølleparken i Sønderborg.

Det er et projekt til 40,7 mio. kr., og seniorudvalget under Sønderborg Byråd har efter indstilling fra et bedømmelsesudvalg valgt Skala Arkitekter A/S med underrådgiverne JKA Arkitekter Aps, Niras A/S, Brink Brandenburg Arkitektur og Jeanet Lemche.

Mølleparken har i dag plads til 60 beboere i 56 boliger, idet der er fire boliger, der er beregnet til ægtefæller. Daghjemmet (aktivitetscentret) bruges dagligt af ca. 20 borgere. Boligerne ligger i dag i fire grupper med enten henholdsvis 12 eller 16 boliger. Der udvides i forbindelse med projektet med fire boliger, som fremover bliver fordelt i fem grupper a 12 boliger. Det vil skabe en bedre rytme og sammenhæng i driften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hovedbygningen ud mod Damgade, der er fra 1930, bliver gennemgribende renoveret og ombygget – både inde og ude. Der skal skabes tidssvarende rammer og faciliteter i daghjemmet, opholdsrum, køkken og administration. Der foretages også en let renovering af boligerne, og fællesarealerne i Møllehavens boenheder udvides.

”Når valget faldt på dette projekt, hænger det bl.a. sammen med, at vi finder indretningen af nye boliger i hovedbygningen spændende og fornuftigt disponeret. Vi kan også godt lide, at projektet samler Møllehaven og Damhuset med en ny mellembygning, som samtidig fungerer som en samlende kobling mellem de to uderum og de to fløje”, siger seniorudvalgets formand Preben Storm i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk