Nu kommer indkaldelser til retten i e-boksen

1. marts 2017 Samfund

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

Hvis en borger skal indkaldes som vidne eller skal møde i retten, vil indkaldelsen fra nu af lande i e-boksen.

Det skal spare betjente.

Og den digitale indkaldelse vil tælle fuldstændigt lige så tungt, som hvis indkaldelsen var sket på den gamle måde – altså med et fysisk brev eller direkte kontakt med politiet.

Det gælder derfor om at holde øje med sin e-Boks.

Artiklen fortsætter under annoncen

For hvis en borger ikke møder i retten uden lovlig grund, så kan det medføre en bøde, og i værste fald kan politiet afhente borgeren og placere vedkommende i arresten, indtil der skal vidnes.

“Fremover vil e-Boks altså være et lovligt medie til forkyndelser og have samme retsvirkning, som hvis forkyndelsen var sket personligt, skriver administrerende direktør for e-Boks, Ulrik Falkner Thagesen i en pressemeddelelse.

Holder øje med om den bliver åbnet

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge e-Boks er løsningen valgt, fordi myndighederne kan være sikre på, at posten kommer til den rigtige borger, og fordi e-boksen kan sende en besked til myndighederne, når posten bliver åbnet af borgeren.

“Indkaldelsen til retten er altså først forkyndt, når vi kan se, at borgeren har enten åbnet eller flyttet brevet”, siger kommunikationsdirektør hos e-Boks, Susanne Wolf.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...