Nu skal Alex og vennerne i specialklub hver anden fredag

19. september 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag blev der taget hul på en ny sæson i Specialklubben, der har til huse i Dybbølhallen. Og Specialklubben er hyggestedet for unge med særlige behov, der har deres helt eget fristed, hvor de kan mødes. En del af klubmedlemmerne har selv fundet vejen til SDybbølhallen. Andre bliver fulgt af deres personlige hjælper.

Alex synes, det er herligt, han skal i klub igen.

Alex synes, det er herligt, han skal i klub igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Der er åbent hver anden fredag fra klokken 19 til 22 siger Alex, som er fast klubgæst. Det med lukketiden er fint, fordi det er ligesom i de andre klubber under Ungdomsskolen.

Alex har ikke de samme kort på hånden som de fleste unge og i samarbejde med Jobcenter og Landsforeningen Ligeværd arbejdes der på at finde en plan for hans fremtid. Lige for tiden er han i praktik i Kvickly, hvor han er rigtigt glad for at være.

  • Jeg har lige fået praktikken forlænget indtil jul,siger han med stor stolthed. For ham er det vigtigt, han kan gå og sætte varer på plads og lave andre småting i den store butik i Borgen.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Men i Specialklubben har Alex fri og så handler det om at spille pool. Gerne mod nogle af de ansatte og selvfølgelig griber han køen, hvis andre klubgæster udfordrer ham.

  • Ja, jeg skal jo også nå at snakke med de andre, drikke kaffe og spise slik, siger Alex til SønderborgNyt.

Han fortæller, at på klubaftenerne, så sørger personalet for, at det er klubmedlemmerne, der bestemmer, hvad der skal ske. Hvis de vil have diskotek, så bliver der sat lys og skruet op for musikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Specialklubben lukkede kort inden skolernes sommerferie, så der har været mange klubfri fredage.

  • Nogle gange har det været lidt træls, der var lukket, men det er stort set gået meget godt med at holde ferie, siger Alex. Men nu står der Specialklub i hans kalender hver anden fredag lige frem til skolerne igen skal sende børnene på sommerferie.

billede

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...