Nu skal der lys på slottet

25. november 2021 Kultur
Sønderborg Slot. Foto: Sønderborg Kommune
Sønderborg Slot. Foto: Sønderborg Kommune

Det er planen, at der kommer lys på Sønderborg Slot i vinterferien, og derfor går arbejdet med at få gjort klar til belysningen i gang nu. Midt i januar forventes lysmasterne at blive sat op, og alt arbejdet skal være afsluttet med udgangen af januar.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at Slots- og Kulturstyrelsen har givet Sønderborg Kommune dispensation til belysning på to af slottets facader. Det betyder, at der kommer belysning slottets øst- og nordfacader – det er facaderne med hovedindgangen, og facaden ud mod Slotskajen. Facadebelysningen vil bestå af en diskret grundbelysning, som kan reguleres efter årstiderne. Lyset er varmt hvidt med god farvegengivelsesevne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdet betyder, at det bliver en lille smule sværere at finde en p-plads til sin bil fra tirsdag den 30. november til og med fredag den 3. december på Slotskajen og pladsen foran Sønderborg Slot. Årsagen er, at entreprenøren går i gang med at grave ud til ledninger, støbe fundament og gøre klar til lysmasterne som forberedelse til, at der kan komme lys på Sønderborg Slot.

Der er adgang til området – og museet på Sønderborg Slot er også åbent – men da der skal være plads til, at maskiner og materialer kan komme frem og tilbage på stedet, vil pladsen være lidt begrænset i uge 48, altså fra den 30. november til og med den 3. december. Frem til udgangen af januar vil der løbende være håndværkeraktivitet i området, som dog ikke skulle få større betydning for parkeringsmulighederne i den periode.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...