Nu skal der satses på flere erhvervsturister

10. november 2015 Erhverv

Sønderborg Vækstråd sætter nu turbo på udviklingen af erhvervsturismen i Sønderborg-området.

” width=”300″ height=”200″ /> Ole Daugbjerg har sit erhvervsturismehold klar.

Der er sat navn på tre af de medarbejdere, der skal gøre planerne til virkelighed. Den første er allerede startet i sit nye job.

”Vi vil opbygge en slagskraftig enhed, der skal tiltrække, planlægge og gennemføre flere konferencer og erhvervsrettede events i Sønderborg-området, og vi er med det samme gået i gang med en udrulning af planerne. Som det første har vi ansat Finn Märcher som ansvarlig for den udvidede besøgstjeneste, der skal sikre, at gæstende erhvervsdelegationer, politiske grupper og interesseorganisationer får det bedst mulige indtryk af vores område”, siger Vækstrådets direktør Ole Daugbjerg i en pressemeddelelse.

“Vi skal ganske enkelt demonstrere, at Sønderborg-området virkelig er noget helt for sig selv, når det gælder energieffektivitet, energiteknologi og CO2-reduktion”, siger han.

Energistærk mand

Finn Märcher har et grundigt kendskab til såvel lokalområdet som energieffektivitet. Han har været brand manager i Danfoss Koncernen i en lang årrække, hvor han blandt andet også har været ansvarlig for gennemførelse af større zero_tommestok-480x328events.

Finn Märcher skal i første omgang udvikle besøgskonceptet i samarbejde med de interessenter, der har gjort det klart, at de gerne ser en fælles, koordinerende og avanceret service på området. Det drejer sig om ProjectZero, Sønderborg Kommune, SONFOR og Danfoss.

Fra januar tager Sønderborg Vækstråd fat på at samle det sekretariat, der skal sikre, at flere konferencer og erhvervsevents kommer til og bliver gennemført. Det gennem en såkaldt Professional Conference Organizer.

Tidligere turistudviklingschef i Sønderborg, Lisbet Holm Møller, har sagt ja tak til at stå for opgaven og hun får følgeskab af sin hidtidige partner i konsulentvirksomheden Lian Consult, Anne Blume Nielsen.

Flere konferencer til byencomwell

”Det er lidt et scoop, at vi har været i stand til at tiltrække personer, der både har den dybe faglige viden, der skal til og som samtidig har et stort lokalkendskab. Eksempelvis var det Lisbet Holm Møller, der i sin tid lagde fundamentet for Meeting Sønderborg, hvilket var det første spæde forsøg på at dyrke erhvervsturismen seriøst. Hun og Anne Blume-Nielsen vil hurtigst muligt gå i dialog med hoteller, udbydere af konference- og eventfaciliteter såvel som øvrige interessenter, så vi kan få et forhåbentlig godt samarbejde på plads i vores område”, siger Ole Daugbjerg, der tilføjer, at der også er en leder for den samlede erhvervsturismeindsats på plads.

Vedkommende starter dog først til maj næste år på grund af et langt opsigelsesvarsel hos den nuværende arbejdsgiver.

“Vi er kort sagt klar til at sikre, at Sønderborg-området bliver den destination, man bare skal have med i overvejelserne, når der skal holdes konference om energieffektivitet, energiteknologi eller CO2-reduktion”, siger Ole Daugbjerg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk