Nu skal detailhandelslivet analyseres

19. marts 2021 Erhverv

Knap 300 lokale forretninger og dagligvarebutikker får i disse dage en invitation til at deltage i en detailhandelsanalyse. Formålet med den nye analyse om detailhandel er at understøtte udviklingen af butikker og forretninger ved at skabe gode rammer.

”Byrådet ønsker et godt handelsliv, som er med til at sikre, at Sønderborg Kommune er et godt sted at bo og besøge. Vi skal være med til at skabe rammerne, der giver liv i byerne og dermed i butikkerne. Det skal blandt andet ske ved at styrke Sønderborg bys rolle som centerby og drivkraft for handlen i det regionale opland, men samtidig også arbejde målrettet med at udvikle kommunens andre handelsbyer”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle kommunens butikker inviteres til at indgå i analysen, og analysen foretages af konsulentfirmaet ICP, som vil kontakte alle butikker. ICP er et konsulentfirma, der rådgiver mange parter inden for detailhandelen – herunder stat og kommuner – i forbindelse med detailhandelsplanlægning.

”For at sikre et stærkt datagrundlag til analysen håber vi, at mange butikker vil bidrage med oplysninger, så vi får en præcis analyse, der bygger på det bedst mulige grundlag til gavn for alle parter. Analysen skal belyse den generelle udvikling og tendenser i detailhandlen, og den vil danne grundlag for fremtidige beslutninger omkring handelslivet, så plangrundlaget matcher byens og detailhandelens behov”, siger Aase Nyegaard, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som en væsentlig del af analysen samles oplysninger om omsætningen i alle butikker for 2020. Omsætningstallene i analysen bliver kun vist i samlede tal, så den enkelte butiks anonymitet er sikret. For at give et indtryk af effekten af pandemien vil der også blive indsamlet stikprøver af omsætningsudviklingen fra 2019 til 2020 i en række butikker.

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. september 2022 Politik, Sønderborg

Skoler og dagtilbud betaler for de uventede ekstraudgifter til udsatte børn

29. september 2022 Politik

Formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling, sagde på byrådsmødet onsdag, at der bliver flyttet penge fra skoler og dagtilbud, så en del af det hul, som er kommet efter et stort pengeforbrug til udsatte børn, bliver rettet op. “Vi har haft fokus på børnenes behov og det har givet økonomiske udfordringer og jeg vil […]

Læs mere...