Nu skal Dybbølskolens elever lave elektronisk musik på ipads

26. september 2019 Kultur

Define-festival giver økonomisk støtte til et undervisningsforløb for to 5. klasser på Dybbølskolen i samarbejde med ”Strøm til børn”

Efter et succesfuldt forløb på i dagene to 6. klasser på Oksbøl Friskole, er det nu 5. b og 5c. på Dybbølskolen til at få besøg af to undervisere fra Strøm, hvor eleverne skal lære at bruge iPad’en som et musikinstrument. Eleverne er aktive fra første lektion, og de står på tredje dag med deres eget nummer. Efter forløbet får skolens kontaktperson alle elevers musik tilsendt som mp3-lydfiler, så eleverne kan få deres egen musik med sig hjem, skriver Definefestival til SønderborgNYT

Artiklen fortsætter under annoncen

Musikundervisningen i Folkeskolen lægger op til, at eleverne skal arbejde med musikudøvelse, musikalsk skaben og musikforståelse. Her får de mulighed at arbejde med alle tre områder i form af elektronisk musik, som de kan skabe på Ipads, som de i forvejen er fortrolige med.

Strøm til et børn er et projekt, som er støttet af Statens Kunstfond og er teknologisk undervisning i musikalsk kreativitet for alle.

Lærerne får også en chance for at opkvalificere sig på området, da de får tilbud om en eftermiddags-workshop, hvor de kan blive introduceret til iPad’ens mulige funktioner som instrument i sammenspilsøjemed og som værktøj i forbindelse med teori og musikforståelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Define-festival har tidligere iværksat og støttet undervisningsforløb for børn og unge i form af skoleforløb og define-university og ser det som en god mulighed for at udbrede kendskabet til elektronisk musik. I uge 45 skal elever på Bredsten Skole i Sydslesvig i gang med et lignende forløb.

Selve Define-festival finder i år sted 8.-9. november på Mejeriet og Multikulturhuset i Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 112, Sønderborg

Brand på forbrændingen

24. juni 2021 112

Torsdag formiddag rykkede Brand og Redning ud til en melding om en såkaldt industribrand på Vestermark i Sønderborg. “Det var på forbrændingen, hvor det viste sig, der var gået ild i noget affald udenfor den bygning, hvor det skulle ind og brændes af”, siger indsatsleder Bo Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Fordi meldingen løs […]

Læs mere...