Nu skal kvindelige flygtninge ud på arbejdsmarkedet

14. september 2017 Erhverv

Flere kvindelige flygtninge og familiesammenførte kvinder skal ud på arbejdsmarkedet. Det har arbejdsmarkedsudvalget besluttet, og Integrationscenteret undersøger nu, hvordan målet bedst kan realiseres.

Her i september er omkring 113 kvindelige flygtninge og familiesammenførte på integrationsydelse og omfattet af integrationsprogrammet. Heraf er ca. 85 meldt klar til at kunne få et job, og 28 har brug for yderligere støtte, før de er jobparate.

Lige nu er 22 procent af de mandlige flygtninge og familiesammenførte i beskæftigelse, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til sammenligning er kun seks procent af de kvindelige flygtninge og familiesammenførte i beskæftigelse eller i gang med integrationsgrunduddannelsen, IGU.

Tendensen er omvendt, når vi ser på uddannelse. Her er 24 procent af kvinderne og 18 procent af mændene under uddannelse.

”Den kønsmæssige skævhed i beskæftigelse er en generel tendens, som vi ser over hele landet. Derfor sætter vi nu gang i en særlig indsats, der skal få flere kvindelige flygtninge i beskæftigelse eller uddannelse. Skævheden er med til isolere kvinderne i hjemmet, og er efter min mening også en barriere for en god integration. Bl.a. fordi de små piger ikke får den rollemodel, der gør, at de også motiveres til at uddanne sig og komme i beskæftigelse”, siger Jan Prokopek Jensen, formand for arbejdsmarkedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den styregruppe, der skal stå for indsatsen har lyttet til en række anbefalinger fra Integrationsrådet.

Indsatsen vil have fokus på tre niveauer: Personlig integration, faglig integration og social integration.

Elementerne er at styrke og opbygge en arbejdsidentitet hos kvinderne, inddrage ægtefæller i de nye retninger, bedre danskkundskaber og opbygning af nye netværk for at få kontakt til lokalsamfundet og bryde den sociale isolation.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...