Nu skal skolebørnene ud på vejene

10. august 2018 Samfund

Langs skolevejene i Sønderborg kommune vil der i den kommende måned være skilte med teksten “Børn på vej”. Det er et synligt bevis på, at nu er sommerferien ved at være slut og tusindvis af mindre og større børn vil igen færdes til fods eller på cykel til og fra skole hver dag.

Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

”Det er vigtigt, at vi alle sammen tager ansvar for at passe på hinanden i trafikken. Fra Sønderborg Kommunes side arbejder vi løbende på at skabe gode skoleveje for børnene. Men det er også vigtigt, at alle i trafikken er opmærksomme på, at der nu kommer rigtigt mange nye børn og unge ud i trafikken”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard, i en pressemeddelelse.

Udover skiltene, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.

 Gør dit barn klar til trafikken

Som noget nyt tilbyder Sønderborg kommune og Rådet for Sikker Trafik derfor i år en håndsrækning til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene, hvordan man færdes sikkert i trafikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som forældre kan der være mange spørgsmål. For eksempel hvornår barnet er klar til at gå alene i skole, og hvordan man får sin teenager til at spænde cykelhjelmen.

På hjemmesiden HER på sikkertrafik.dk/mitbarn kan forældre tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, så barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...