Nu stiller Sønderborg-virksomheden SwipBox og PostNord Nærbokse op i hele landet

1. november 2019 Erhverv

Efter et vellykket pilotprojekt i Sønderborg og Kolding sætter PostNord og SwipBox nu turbo på opbygningen af Danmarks nye pakkeinfrastruktur kaldet Nærboks. På bare seks måneder vil der blive sat intet mindre end 2000 pakkebokse op i hele landet.

Her kan danskerne nemt hente pakker døgnet rundt, tæt på, hvor de bor, skriver SwipBox i en pressemeddelelse.

“Vi har testet Nærboksen i Kolding og Sønderborg kommuner og den er blevet taget rigtig godt imod af borgerne i de to kommuner. Derfor er vi nu klar til at gå videre med den nye pakkeinfrastruktur til hele landet. Med sine placeringer tæt på hvor danskerne færdes og bor, kommer Nærboksen til at sætte nye standarder for, hvor let og bekvem pakkeudlevering kan gøres. Det er døgnet rundt og lige når det passer kunden”, siger Peter Kjær Jensen, administrerende direktør i PostNord i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

E-handlen i Danmark er fortsat inde i en enorm vækst, og der er behov for yderligere kapacitet til at håndtere de mange pakker, som danskerne bestiller på nettet.

“Nærboks er en borgernær løsning, der hverken kræver strøm eller internetforbindelser – og som derfor er nem at sætte op. Testperioden i de to kommuner er gået utrolig godt, og vi har lært en masse. Vi er derfor nu helt klar til at rulle netværket ud til glæde for alle danskere, som vi håber, vil tage lige så godt imod det, som borgerne i Kolding og Sønderborg har gjort”, siger Allan Kaczmarek, administrerende direktør i SwipBox.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nærboks er et åbent pakkenetværk og ambitionen er, at alle danskerne skal kunne hente deres pakker i en Nærboks – uanset hvilken pakkeleverandør der leverer pakken. Udover PostNord leverer DHL også pakker i Nærboksene, og flere aktører er på vej.

Opsætningen af de 2000 Nærbokse er bare begyndelsen og målet er at gøre netværket tættere og tættere, indtil op mod 10.000 Nærbokse er på plads rundt om i hele Danmark.

Nærboks stilles op af selskabet Nordic Infrastructure, der ejes af SwipBox og PostNord i fællesskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nærboks er et såkaldt åbent netværk, der gør det muligt for flere distributører at bruge boksene til udlevering af pakker.

Resten af 2019 vil Nærboks konceptet blive rullet ud i primært Storkøbenhavn og Aarhus, mens Randers, Viborg, Vejle, Fredericia, Herning samt byer som eksempelvis Aabybro, Brovst, Løgstør og Fjerritslev kan se frem til at få Nærbokse opstillet i starten af 2020.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...