Ny afdeling på Sønderborg Sygehus taget i brug

17. august 2018 Samfund

Fredag tages en helt ny intensiv afdeling i brug på Sønderborg Sygehus.

En milepæl i at udvikle sygehuset til et stærkt special sygehus. Hvor man tidligere kun skulle bruge to af de fire tårne i hovedbygningen, skal man nu bruge tre af tårnene.

Det sidste tårn bruges af Gigthospitalet.

I de kommende år investeres 300 mio kr i ombygning af sygehuset.

Jeg glæder mig til at se udviklingen, især på kræftområdet. Håber, at en kommende strålekanon kan placeres i Sønderborg – det vil spare rigtig mange patienter for opslidende kørsel til Odense”, siger regionsrådsmedlem Jørn Lehmann, Broager, til SønderborgNYT..

Artiklen fortsætter under annoncen

Hele afdelingen er udstyret med et lyssystem, som afspejler døgnlysets rytme. Man kan også vælge blåt lys, der synliggør blodårer – modsat gult lys på offentlige toiletter, som gør det svært (for narkomaner) at finde en blodåre.

“Men en meget vigtig detalje – man kan selv medbringe som musik, podcasts mm. på sin mobiltelefon og få lyden ud af to søjlehøjttalere på stuen. Super smart – og vist nok det eneste sted på verdensplan man kan tilbyde denne service”, siger Jørn Lehmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover har man udenfor lavet en lille sansehave, hvor patienterne og deres pårørende om sommeren kan nyde solen og duftene fra de mange planter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...