Ny installation i Augustiana indvies fredag

31. august 2020 Kultur

Installationen ’I’ll Be Your Mirror’ er skabt specielt til den nye Augustiana Kunstpark af den internationalt anerkendte billedkunstner Mikkel Carl. Som det fremgår af titlen, der på dansk lyder ’Lad mig være dit spejl’, handler værket overordnet om at spejle sig selv i mødet med andre. Installationen, der er placeret ved Det Hvide Palæs vestvendte gavl, består af to 3 meter høje cylinderformede elementer af træ, aluminiumsplader og kobbermaling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cylinderne er åbne og udgør hver i sær en 3/4 cirkel, der er placeret, således at de to cirkler griber ind i hinanden.

“Det har været en ambition, at skabe et værk, som er inddragende, og som de besøgende kan interagere med”, siger kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen i en pressemeddelelse.

“Mikkel Carl har udformet kunstinstallationen på en måde, så de besøgende kan passere igennem den – og det gør de”, fortæller hun. Der bliver både gået, løbet og leget i kunstinstallationen, præcis som det er hensigten.

Mikkel Carls værk er stedsspecifik, hvilket vil sige, at det forholder sig til de omgivende bygninger, til parkrummet og til stedets historie.

“I’ll be Your Mirror’ skaber i kraft af sin placering og form en stærk forbindelse mellem Det Hvide og Det Røde Palæ, fortæller kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen. Den har aktiveret et hjørne af kunstparken, som ikke tidligere var så velbesøgt. Af samme grund har det været nødvendigt at lave en ekstra indgang til parken fra gårdpladsen mellem Det Hvide og Det Røde Palæ.

’I’ll be Your Mirror’ indvies officielt fredag den 4. september med et Åbent Hus-arrangement i parken. I tidsrummet kl. 15-17 er alle velkomne til at kigge forbi, møde kunstneren, opleve kunstinstallationen og nyde en forfriskning.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk