Ny installation i Augustiana indvies fredag

31. august 2020 Kultur

Installationen ’I’ll Be Your Mirror’ er skabt specielt til den nye Augustiana Kunstpark af den internationalt anerkendte billedkunstner Mikkel Carl. Som det fremgår af titlen, der på dansk lyder ’Lad mig være dit spejl’, handler værket overordnet om at spejle sig selv i mødet med andre. Installationen, der er placeret ved Det Hvide Palæs vestvendte gavl, består af to 3 meter høje cylinderformede elementer af træ, aluminiumsplader og kobbermaling. Cylinderne er åbne og udgør hver i sær en 3/4 cirkel, der er placeret, således at de to cirkler griber ind i hinanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har været en ambition, at skabe et værk, som er inddragende, og som de besøgende kan interagere med”, siger kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen i en pressemeddelelse.

“Mikkel Carl har udformet kunstinstallationen på en måde, så de besøgende kan passere igennem den – og det gør de”, fortæller hun. Der bliver både gået, løbet og leget i kunstinstallationen, præcis som det er hensigten.

Mikkel Carls værk er stedsspecifik, hvilket vil sige, at det forholder sig til de omgivende bygninger, til parkrummet og til stedets historie.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I’ll be Your Mirror’ skaber i kraft af sin placering og form en stærk forbindelse mellem Det Hvide og Det Røde Palæ, fortæller kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen. Den har aktiveret et hjørne af kunstparken, som ikke tidligere var så velbesøgt. Af samme grund har det været nødvendigt at lave en ekstra indgang til parken fra gårdpladsen mellem Det Hvide og Det Røde Palæ.

’I’ll be Your Mirror’ indvies officielt fredag den 4. september med et Åbent Hus-arrangement i parken. I tidsrummet kl. 15-17 er alle velkomne til at kigge forbi, møde kunstneren, opleve kunstinstallationen og nyde en forfriskning.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
8. maj 2021 Augustenborg, Erhverv

Lillebælt Syd: Flere vindmøllestørrelser er i spil

8. maj 2021 Augustenborg

Det er længe siden, der er sagt noget om den vindmøllepark, som Sønderborg Kommune gerne vil have sat op i Lillebælt, men det betyder ikke, at projektet står stille. Seneste større milepæl var i 2019, hvor Sønderborg Forsyning i august indsendte en opdateret miljøkonsekvensvurdering. Efterfølgende har der fra flere sider været behov for både at […]

Læs mere...