Ny masterplan for iværksætteri

14. marts 2014 Erhverv

Sønderborg Kommune og eksterne samarbejdspartnere har udarbejdet en masterplan for bedre og mere effektiv støtte og rådgivning til iværksættere i Sønderborgområdet. Planen sendes nu i høring.

Det skal være lettere at være iværksætter i Sønderborg Kommune. Det skal tiltrække flere iværksættere til Sønderborgområdet og sikre at endnu flere nye og eksisterende virksomheder kan tage rejsen fra lokale opstartsiværksættere til rådhus1stærke vækstvirksomheder. Alt sammen med det formål at skabe vækst, udvikling og arbejdspladser i Sønderborgområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at gøre dette til virkelighed, har Sønderborg Kommune udarbejdet en Masterplan for nye vækstvirksomheder og nye arbejdspladser i Sønderborg Kommune. Masterplanen udstikker en fælles retning for iværksætterindsatsen i Sønderborgområdet og indeholder anbefalinger til, hvordan de eksisterende fysiske faciliteter og aktiviteter koordineres og udnyttes bedst muligt.

Sønderborg området har allerede et solidt fundament for støtte og rådgivning til værksættere. Det består af Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter, Forskerparken Syd, Syddanske Forskerparker, iFabrikken og Mads Clausen Entrepreneur Park.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye masterplan lægger op til, at samle aktørerne og aktiviteterne i én ny organisation med arbejdstitlen ”Sønderborg Iværksætter Alliance”. Alliancen har fokus på iværksættere inden for industri, og SET målrettes iværksættere inden for handel, service og turisme.by2

Artiklen fortsætter under annoncen

2o lokale og nationale aktører på iværksætterområdet har været involveret i arbejdet med masterplanen, der er udviklet i samarbejde med rådgivningsvirksomheden Bindslev A/S.

Erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune har drøftet forslaget til masterplan, og har besluttet at sende planen i høring.

– Vi vil gerne sikre, at alle parter har haft mulighed for at komme med forslag og bemærkninger til masterplanen. Hermed sikrer vi den bredest mulige opbakning til planen og får et optimalt beslutningsgrundlag. Jeg vil gerne opfordre alle med interesse for iværksætteri til at sende et høringssvar, siger Ole Wandahl Stenshøj, formand for erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forslaget til masterplan kan ses på www.sonderborgkommune.dk under ”høringer”.

Skrevet af: Ole [email protected]
3. december 2023 Kultur, Sønderborg

Midt i januar kan du opleve den storslåede Symphonic Universe-koncert

3. december 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester går nye veje i deres bestræbelser på at bringe symfonisk musik ud til nye generationer. Den kendte spil-youtuber og streamer, Jørgen Bjørn, er blevet hyret som konferencier til deres storslåede Symphonic Universe-koncert, der kan opleves i Alsions koncertsal den 18. januar. Koncerten består af strålende livefortolkninger skabt af de største komponister af filmmusik, […]

Læs mere...