Ny medlemsorganisation for borgere med et handicap

29. april 2015 Erhverv

Borgere i sønderborgområdet, som på grund af forskellige handicaps har tilknyttet personlige hjælpere, får fremover helt nye muligheder for at organisere sig.

Et nyt socialøkonomisk foretagende for borgere med personlig borgerstyret assistance (BPA) har set dagens lys. Gennem en hensigtsmæssig tilrettelagt administration med lave omkostninger vil BPA Sønderborg som socialøkonomisk foretagende omsætte overskud til arrangementer, aktiviteter og kurser for borgere og hjælpere i lokalområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

by6

Herved adskiller BPA Sønderborg sig fra andre store virksomheder og foreninger.

Det er hensigten at lade BPA Sønderborg styre af en brugerbestyrelse, der får til opgave at prioritere overskuddet til glæde for brugerne af BPA Sønderborg. Herved opnåes et fælleskab om det at have personlige hjælpere, såvel som medlemmer i BPA Sønderborg kan hjælpe hinanden med vikarer, når en hjælper er syg eller af anden grund må være fraværende.

Netop fællesskabet og det lokale er nøgleord og med til at gøre BPA Sønderborg nærværende, når udfordringerne ved at være borger med et handicap viser sig i dagligdagen.

”Vi føler, at der er behov for et lokalt foretagende der kan frigøre borgere med et handicap for det bøvl, der knytter sig til at være arbejdsgiver. Alt lige fra løn- og personaleadministration til de udfordringer, der nytter sig til afholdelse af medarbejder- og arbejdsmiljøsamtaler, ” fortæller Bente Rey, der er medstifter af BPA Sønderbord og formand for DH Sønderborg samt næstformand i Sønderborg kommunes Handicapråd.

En kort præsentation af BPA Sønderborg kan ses på www.bpasoenderborg.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk