Ny medlemsorganisation for borgere med et handicap

29. april 2015 Erhverv

Borgere i sønderborgområdet, som på grund af forskellige handicaps har tilknyttet personlige hjælpere, får fremover helt nye muligheder for at organisere sig.

Et nyt socialøkonomisk foretagende for borgere med personlig borgerstyret assistance (BPA) har set dagens lys. Gennem en hensigtsmæssig tilrettelagt administration med lave omkostninger vil BPA Sønderborg som socialøkonomisk foretagende omsætte overskud til arrangementer, aktiviteter og kurser for borgere og hjælpere i lokalområdet.by6

Artiklen fortsætter under annoncen

Herved adskiller BPA Sønderborg sig fra andre store virksomheder og foreninger.

Det er hensigten at lade BPA Sønderborg styre af en brugerbestyrelse, der får til opgave at prioritere overskuddet til glæde for brugerne af BPA Sønderborg. Herved opnåes et fælleskab om det at have personlige hjælpere, såvel som medlemmer i BPA Sønderborg kan hjælpe hinanden med vikarer, når en hjælper er syg eller af anden grund må være fraværende.

Netop fællesskabet og det lokale er nøgleord og med til at gøre BPA Sønderborg nærværende, når udfordringerne ved at være borger med et handicap viser sig i dagligdagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi føler, at der er behov for et lokalt foretagende der kan frigøre borgere med et handicap for det bøvl, der knytter sig til at være arbejdsgiver. Alt lige fra løn- og personaleadministration til de udfordringer, der nytter sig til afholdelse af medarbejder- og arbejdsmiljøsamtaler, ” fortæller Bente Rey, der er medstifter af BPA Sønderbord og formand for DH Sønderborg samt næstformand i Sønderborg kommunes Handicapråd.

En kort præsentation af BPA Sønderborg kan ses på www.bpasoenderborg.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...