Ny plan for hvordan brandbilerne skal rykke ud

31. oktober 2018 Erhverv

Beredskabskommissionen har givet sig selv et større tjek, så borgerne i Sønderborg kan være sikre på, at der kommer brandbiler, når der opstår ildebrand.

Kaptajnerne fra de frivillige brandværn har i fællesskab lavet en plan for, hvilke frivillige brandværn der skal køre sammen på udrykninger. Eksempelvis kører Egernsund og Broager Frivillige Brandværn sammen til alle alarmer i Egernsunds slukningsområde.

Brandmændene kvitterer med deres intelligente pagere og siger om de kommer eller ej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vagtcentralen har dermed overblik over mandskabet og kan på den baggrund sige hvilken station, der skal køre med hvilke køretøjer.

Slukningssammensætningen ændres i slutningen af december.

Slukningsgrænserne vurderes herefter løbende i forhold til en eventuel ændring, i sammenarbejde med de enkelte værn. Der foretages en evaluering af slukningssammensætningen et ½ år efter den er sat i gang.

Stationen i Sønderborg by

Udrykningsstyrken fra stationen i Sønderborg skal bestå af en holdleder og fem brandmænd. Arbejdsgruppens analyse af mandskabsbehovet har vist, at deltidsstyrken i gennemsnit kan stille 2-3 mand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter kl. 18 – samt i weekenderne – kan deltidsstyrken bemande hele udrykningsstyrken.

Konklusionen er derfor, at fuldtidsstyrken skal bemande en holdleder og tre brandmænd mandag til fredag fra kl. 06-18 for at udrykningsstyrken fra stationen i Sønderborg samlet når op på en holdleder og fem brandmænd.

For at kunne bemande denne vagt i dagtimerne, samt dække indsatsledervagten og driftsvagten, er mandskabsbehovet i alt 14 mand. For nuværende er der i alt otte mand. Altså mangler der seks fuldtidsansatte for at dække vagtforpligtelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal ses på, hvilke realistiske opgaver disse seks nye fuldtidsansatte, skal arbejde med i dagligdagen. Det kunne være tøjvask for andre afdelinger, hjulskift af hjemmeplejekøretøjer samt vask, pleje og små reparationer af køretøjer.

Den nævnte løsning kan under nuværende forhold sikre beredskabet i årene 2019-2020-2021.

Der følger en regning med

Otte nye fuldtidsmedarbejdere skal have løn – og der er flere udgifter i kølvandet på den plan, som Beredskabskommissionen snart lægger frem for Økonomiudvalget – hvor håbet er, at ønskerne bliver opfyldt og der er næppe partier, der ikke ønsker det bedst mulige brandberedskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse mere om SAGEN HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. august 2022 112, Nordborg

Nordborg-branden: Nogle af de evakuerede er hjemme igen

14. august 2022 112

De evakuerede beboere på Storegade 22, 23, 35 og 37 i Nordborg fik søndag eftermiddag lov til vende hjem, ligesom Pottemagergade igen er åben, oplyser politiet. Afspærring opretholdes for Storegade 25-33 og 24-30 indtil politiets teknikere har undersøgt brandårsagen. ”Vi fra brandvæsnet forlod området i dag, søndag, omkring klokken 15”, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen fra […]

Læs mere...