Ny politik skal sikre retning og kvalitet i fremtidens arkitektur og bevaring

1. december 2021 Politik

Sønderborg Kommune rummer flere gamle, bevaringsværdige kulturmiljøer, for eksempel omkring Gråsten Slot og i Augustenborgs historiske bymidte. Samtidig er der eksempler på moderne arkitektur og byplanlægning, eksempelvis ved Idrætshøjskolen og på Byens Havn, skriver Sønderborg Kommune.

”Jeg er meget glad for, at vi nu står med en politik, som både skal hjælpe os med sikre bevaringsværdige miljøer og skabe gode rammer for bæredygtig, fremtidssikret arkitektur. Samtidig med, at der udstikkes en fælles retning, skal politikken sikre, at der kan foregå en positiv udvikling til gavn for hele kommunen”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Bevaring af bygninger og kulturmiljøer spiller en rolle. Samtidig vil vi med dialog og samarbejde om handleplanerne sikre, at politikken skaber mest mulig værdi for vores borgere, som  gerne skal se sig selv som medspillere i indsatsen for at være og blive en attraktiv kommune”, siger næstformand Stefan Lydal.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...