Ny portvinsklub inviterer til prøvesmagning

16. september 2019 Kultur

Portvin er populært som aldrig før og fra København til Skagen, bliver der drukket portvin i store mængder.

Danmark er faktisk ét af de lande i verden, hvor der indtages mest kvalitetsportvin pr. indbygger, skriver Sønderborg Portvinsklub.

Omkring i det ganske land vrimler det med portvinsklubber, portvinsmesser skyder op over hele landet og flere kommer til for hvert år. Men i det sønderjyske var der en sort plet på portvinskortet. Det bliver der rådet bod på med åbningen af Sønderborg Portvinsklub. Den officielle start var den 10 september, hvor klubbens formand, André Sørensen, åbnede for tilmeldinger på Facebook.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at tiltrække nye medlemmer og udbrede viden om portvin holder Sønderborg Portvins en portvinssmagning i Sønderborg den 23. november i tidsrummet 13:00-15:30. Adressen oplyses ved tilmeldingen.

Der er 30 pladser, som vil blive fordelt efter først til mølle.

Prisen for at deltage er 250 kroner og det inkluderer 10 smagsprøver fra forskellige portvin. Otte 10 års-protvine og to 20 års. Smagsprøverne serveres med lidt brød, ost og vand. Et glas er 4 cl. for brun portvin og 3 cl. for hvid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et medlemskab af Sønderborg Portvinsklub koster et engangsbeløb på 300 kroner, som ubeskåret går til udstyr som glas, karafler osv. Derefter skal der kun betales for de smagninger, man vælger at deltage i.

Når der ikke er brug for mere udstyr, vil de 300 kr. blive brugt som supplement ved smagninger.

Alle der melder sig ind i Sønderborg Portvinsklub op til og på dagen for smagningen, er med i lodtrækningen om en god flaske portvin.

Hvis du er interesseret i at vide mere, kan Sønderborg Portvinsklub kontaktes HER på Facebook eller på sonderborgportvinsklub@gmail.com

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk