Ny strategi skal gøre Sønderborg endnu mere international

15. september 2017 Politik

Sønderborg er allerede en by med en international atmosfære – flere end 120 nationaliteter i kommunen, et stærkt erhvervsliv som agerer succesfuldt på de internationale markeder og så en geografisk placering lige ud til resten af Europa. Den udvikling skal ikke bare fastholdes men derimod udvikles og udbygges – til det formål er Sønderborg nu klar med en internationaliseringsstrategi.

Det, som gør internationaliseringsstrategien til mere end en abstrakt gennemgang af ønsker og drømme for fremtiden, er, at den tager udgangspunkt i og samler alle de mange spændende ting, der allerede sker i Sønderborg og sætter dem ind i en samlet køreplan for fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Internationaliseringsstrategien arbejder med mål, indsatser og aktører indenfor fem temaer, som er:

  1. Internationalt og interkulturelt miljø at bo og virke i
  2. Internationale bysamfund – samarbejde og perspektiver
  3. Internationalt erhvervsliv
  4. Internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø
  5. International turistperle

At det netop er blevet ovennævnte fem temaer skyldes, at Sønderborg allerede her har stærke indsatser der allerede kører, og/eller at det er indsatsområder, hvor der ligger et stort videreudviklingspotentiale.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal ikke ud og opfinde den dybe tallerken en gang til – det behøver vi ikke, for vi har allerede gang i en masse spændende projekter her i Sønderborg. Men det at få fokuseret på vores styrke- og vækstpotentiale og sikre, at vi arbejder sammen på kryds og tværs om de fælles mål, det er alfa og omega, når vi skal ud og skabe endnu flere resultater. Nu har vi en køreplan, som er lige til at gå i gang med”, siger formanden for udvalget for kulturel og regional udvikling, Stephan Kleinschmidt, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Internationaliseringsstrategien fokuserer på, at en af Sønderborg områdets styrkepositioner er, at Sønderborg er international i sig selv, men at Sønderborg ikke har nok i sig selv. Det skaber et interkulturelt samfund med tolerance og åbenhed over det ukendte.

Samarbejde på kryds og tværs

Det internationale ligger allerede godt forankret i hele områdets DNA, men man kan altid blive bedre, og her peger internationaliseringsstrategien også på nogle områder, hvor der er mulighed for at blive endnu bedre. Det handler især om det interne samarbejde mellem alle de mange aktører i kommunen, hvor strategien lægger op til, at der med et endnu stærkere samarbejde vil være mulighed for at skabe endnu større synergieffekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har et universitet med landets mest internationale gruppe af studerende, et erhvervsliv med internationalt udsyn, et spændende samarbejde i Kina med Baoding og Hayian, en lufthavn og en infrastruktur som åbner døren ud til verden på vid gab. Det skal vi blive endnu bedre til at bruge – for eksempel ved at styrke uddannelsessamarbejdet med de nordtyske universiteter og ved at skabe endnu mere eksport af viden og bæredygtighed til Kina”, siger næstformand for udvalget for kulturel og regional udvikling, Tom Holden Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Strategien bygger videre på Sønderborg Kommunes positioneringsplan, bosætningsstrategi, erhvervsfremmestrategi og kultursatsninger. Herudover kobler strategien sig tæt op ad arbejdet med bæredygtighedsstrategien og kommunens arbejde i netværket Unesco Learning Cities, hvor der fokuseres på FN 17 verdensmål for bæredygtighed, livslang læring og samskabelse.

Udvalget for kulturel og regional udvikling har sendt Internationaliseringsstrategien til behandling i byrådssalen, hvor det forventes, at byrådet vil tage stilling til den på  byrådsmødet onsdag den 4. oktober.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...