Nye arbejdsgange gav sygehus-ansatte på M 14 arbejdsglæden igen

19. november 2018 Erhverv

Medarbejderne på afdeling M14 på Sønderborg Sygehus er rigtigt glade for hinanden og for deres arbejdsplads – en forandring der kunne aflæses i en trivselsundersøgelse, hvor alt lyste grønt.

“Der er kommet andre arbejdsgange og der er ansat mere personale, så nu er vi allesammen glade”, siger sygeplejerske Amira A. Halim til SønderborgNYT.

Anja Krarup er den nye afdelingsleder og hun er naturligvis også glad for, at bøtten er vendt – og det på en måde, så også pårørende og patienter er blevet mere tilfredse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når jeg har talt med ansøgere til de ledige stillinger, så er det min mavefornemmelse, der sagde mig, hvem der skulle have jobbet”, siger Anja Krarup. Nye medarbejdere skal passe ind i den flok, der allerede er på afdelingen.

Gennem de seneste tre til fem år har sygefraværet på afdelingen været omkring 17 procent.

“Siden januar har det ligget på tre procent og det er et tydeligt tegn på, at mange ting er blevet bedre”, siger Anja Krarup.

Havde et skidt ry

Sygehusets afdeling M14 havde gennem årene fået et rigtigt skidt ry og det gjorde, at sygeplejersker og andre nærmest flygtede derfra.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og alt for mange gik ned med stress, men nu er bøtten virkeligt blevet vendt”, siger Amira A. Halim og tilføjer, at arbejdspladser med et dårligt ry får svært ved at tiltrække nye medarbejdere.

Hun er rigtigt glad for, der kom ny ledelse på afdelingen, fordi det gjorde, at der blev gjort noget ved arbejdsforholdene.

“I de perioder, hvor der ikke var medarbejdere nok, måtte vi andre prøve på alligevel at nå det hele”, siger Amira A. Halim.

Lige nu går afdelingens ansatte og glæder sig, til det bliver fredag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så skal vi have julefrokost, hvor vi skal spise arabisk mad, som min mor laver – og så kommer der kager fra fjorten forskellige lande”, siger Amira A. Halim.

Anja Krarup fortæller, at der er hele fjorten nationaliteter repræsenteret i hendes medarbejderskare.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Uddannelse, Sønderborg

Åbent Hus på Erhvervsakademi SydVest i Alsion i morgen lørdag

3. februar 2023 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest, EASV, i Sønderborg inviterer til åbent hus i morgen, lørdag den 4. februar, i Alsion, hvor alle interesserede kan kigge forbi. På dagen vil der være mulighed for at møde nuværende studerende, undervisere og vejledere. Det skriver EASV. Til åbent hus-arrangementet er der mulighed for at møde nuværende studerende samt undervisere og vejledere, […]

Læs mere...