Nye Borgerliges Jan Køpke Christensen: Dybbøl Mølle skal på finansloven

25. september 2020 Kultur

Sidste år havde repræsentanter fra Dybbøl Mølle foretræde for Folketingets kulturudvalg med ønsket om at komme på finansloven med en årlig støtte på 400.000 kroner – men i regeringens finanslovforslag er Dybbøl Mølle ikke med.

Men det vil Jan Køpke Christensen, 1. stedfortræder for Nye Borgerlige i Syd- og Sønderjylland, have ændret:

”Det er himmelråbende idioti ikke at sætte Dybbøl Mølle på finansloven og jeg vil bringer Dybbøl Mølle op i Nye Borgerliges folketingsgruppe med ønsket om at få møllen på finansloven”, siger Jan Køpke Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Køpke Christensen mener, at hvis der er noget, der skal værnes om, er det i den grad det nationale symbol Dybbøl Mølle.

”Møllens ønske er helt naturligt og skal opfyldes uden yderligere diskussion. Dybbøl Mølle har besøgt Folketingets kulturudvalg, hvor ønsket om at komme på finansloven med 400.000 kroner årligt blev fremført. Det er mildest talt utroligt at det skulle være nødvendigt med denne diskussion. Der bør være helt naturligt, at hele Folketinget bakker op om møllens ønske. Alle politikere burde se det som en national opgave at sikre Dybbøl Mølles fremtidige bevarelse”, siger Jan Køpke Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også Sønderborg Kommune mener, at Dybbøl Mølle skal med på næste finanslov, så staten påtager sig et ansvar for den løbende drift af møllen.

“I byrådet er vi af den opfattelse, at vi nationalt og lokalt må tage medansvar for bevarelse af nationalsymbolet Dybbøl Mølle”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Ifølge Sønderborg Kommune svarede kulturminister Joy Mogensen, at den løbende vedligeholdelse af møllen ville være et spørgsmål om prioritering af det samlede kulturområde i forbindelse med finanslovsforhandlingerne for 2021.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Erhverv, Sydals

Drømmer du om et stort plankebord på syv meter?

29. juli 2021 Erhverv

FAWL, From Als With Love, som laver unikke plankeborde og meget andet unikt håndværk i træ, har netop fået nogle lange egeplanker hjem fra Frankrig. Så drømmer du om et flot og unikt spisebord eller konferencebord, der er op til syv meter langt, så kan FAWL både lave det – helt efter dine ønsker – […]

Læs mere...