Nye lån på hylden i Arbejdernes Landsbank: Klimalån og grønne lån

26. november 2019 Erhverv

Med to nye lån på hylderne inden for de seneste to måneder ønsker Arbejdernes Landsbank at motivere endnu flere boligejere og bilejere til at tænke grønt.

”Vi vil gerne skubbe til den grønne omstilling ved at gøre det nemt og attraktivt at investere mere klimavenligt i bolig og bil, som jo er de største investeringer i tilværelsen for de fleste mennesker. Derfor har vi i løbet af efteråret lanceret både et klimalån og et grønt billån, som ikke kun er til gode for miljøet, men også for den enkeltes økonomi,” lyder det fra Dorthe Lykke Jørgensen, filialdirektør i Arbejdernes Landsbank i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klimalån til boligforbedringer for 50.000 kr.

Et klimalån er et lån, hvor man kan man låne op til 50.000 kr. i 5 år uden at skulle betale renter og omkostninger. Lånet er øremærket klimavenlige forbedringer i boligen og passer perfekt til de små, men meget energieffektive boligforbedringer, som man ofte ikke får taget hånd om, hvis man ikke lige har pengene.

“Vi oplever, at rigtig mange af vores kunder har en interesse i at energioptimere deres bolig. De kan nemlig godt se fordelene for både klima og økonomi i at udføre energiforbedringer. Men mange får det ikke gjort, fordi energirenoveringer ofte bliver opfattet som dyre og uoverskuelige projekter, og mange er samtidig i tvivl om finansieringen. Det vil vi gerne være med til at ændre på”, siger Dorthe Lykke Jørgensen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Et lån på op til 50.000 kr. lyder måske ikke af så meget, men der er rent faktisk mange mindre boligforbedringer, der samlet set kan give stor effekt. Hulmursisolering, en ny hoveddør eller efterisolering er alle eksempler på projekter, som hver især kan gøre en mærkbar forskel, men som man måske ikke lige har pengene stående til at få sat i værk. Ved at gøre det enkelt og billigt at låne til forbedringerne, håber vi, at vi kan bidrage til, at endnu flere får fikset nogle af de ting, som de måske længe har gået og overvejet – til gavn for både klimaet og deres egen pengepung,” siger filialdirektøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun forklarer også, at man gennem håndværkerfradraget kan få fradrag for langt de fleste energiforbedrende tiltag – i 2019 er det op til 12.200 kr. pr. person. Så det kan nærmest ikke betale sig ikke at energioptimere sin bolig. Det særlige klimalån tilbydes frem til 30. juni 2020, og de første millioner har allerede fået grønne ben at gå på.

Grønt lån til elbiler og plug-in hybridbiler

Udover klimalånet har banken også for nyligt lanceret et grønt billån til elbiler og plug-in hybridbiler, som er de biltyper, der har det mindste klimaaftryk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det grønne billån rammer godt i forhold til efterspørgslen efter miljørigtige biler, som de seneste år er steget markant. I alt er der solgt tre gange så mange elbiler i Danmark i de første 9 måneder af 2019  – 3.916 elbiler – sammenlignet med 2018, hvilket svarer til 2,5 pct. af bilsalget i Danmark. Samtidig er der også kommet en del flere plug-in hybridbiler på gaden i løbet af det seneste år.

”Den øgede interesse for el- og hybridbiler vil vi gerne imødekomme ved at tilbyde et lån, som gør det mere attraktivt og billigt at vælge en grøn og miljøvenlig bil frem for en bil, som udelukkende kører på fossile brændstoffer. Det er en måde, hvorpå vi som bank kan være med til at gøre en forskel og skubbe lidt til den grønne omstilling,” siger Dorthe Lykke Jørgensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk