Nye skilte på genbrugspladsen i Glansager

28. november 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Forsynings største genbrugsplads er klar med endnu et brugervenligt tiltag: Nye skilte, der med let forståelige piktogrammer gør det nemt at finde den rigtige container.

Elkomfur’, ’køleskabe’, ’tørretumbler’, ’vaskemaskine’ – listen på det slidte, gule skilt foran containeren er lang. Men ikke meget længere.

Tirsdag bliver de gamle skilte skiftet ud og Glansager Genbrugsplads indfører som en af de første genbrugspladser i Danmark et nyt skiltesystem, udviklet i et landsdækkende samarbejde mellem forsyningsselskaber fra hele landet, KL, Miljøstyrelsen og Dansk Affaldsforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Systemet er baseret på piktogrammer – dvs. enkle og let genkendelige tegninger.

Et af de nye skilte, der skal guide brugerne på genbrugspladsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På det nye skilt vil du se et tydeligt piktogram, der forestiller en vaskemaskine samt en tekst, der slet og ret siger: ’Hårde hvidevarer’. I kombination med farveinddelte zoner vil piktogrammerne gøre det lettere for vores kunder at finde rundt på genbrugspladsen og dermed også finde hen til den rigtige container”, siger Sønderborg Forsynings kundechef, Janni Jepsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Samtidig har det nye piktogramsystem den indlysende fordel, at det er del af Dansk Affaldsforenings ambitiøse vision om et fælles landsdækkende system. Her er målet, at vi i fremtiden vil møde det samme piktogram for eksempelvis have- eller byggeaffald, uanset hvor i landet vi befinder os”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nationale skilteskov

I dag har mange af landets kommuner deres egen skiltning, der med tekst, billeder eller piktogrammer forklarer sorteringen på genbrugspladserne. I Dansk Affaldsforening og KL har man derfor længe arbejdet for at udvikle et fælles system som alternativ til den nationale skilteskov. Resultatet af udviklingsprocessen, som Sønderborg Forsyning været en aktiv del af, bliver nu stillet frit til rådighed for alle landets genbrugspladser.

 

Artiklen fortsætter under annoncen