Nyt samarbejde skal føre til flere iværksættere i Sønderborg

9. november 2017 Erhverv

Entreprenante studerende i Sønderborg kan se frem til langt bedre muligheder for at starte deres egen virksomhed. Et samarbejde mellem SDU, EASV og Sønderborg Iværksætterservice skal sikre flere startup virksomheder til byen.

Et nyt samarbejde mellem SDU, EASV og Sønderborg Iværksætterservice skal være med til at løfte startup-scenen til nye højder. Det sker med et nyt iværksættermiljø for studerende på Alsion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan studerende ved SDU og EASV få sparring og hjælp til udvikling af deres virksomhed. Det nye iværksættermiljø er en del af Alsion og dermed også tæt på de studerendes hverdag.

“Vi vil gerne bidrage til, at der bliver skabt flere virksomheder i Sønderborg, og vi tror på at, det sker hvis vi sørger for at give de studerende de bedste forudsætninger allerede mens de studerer,” siger Henrik Bindslev, der udover at være dekan for det Tekniske Fakultet på SDU også er formand for RI-rådet, der står bag SDU’s initiativer for studenteriværksætteri.

Bliv en del af et iværksættermiljø

Udover sparring får de studerende også mulighed for at få plads ved et af de skriveborde som står til rådighed for de studerende fra både SDU og EASV.

“Der er allerede mange studerende i dag der drømmer om at starte deres egen virksomhed. Med det her samarbejde får de mulighed for at prøve livet som iværksætter, og hjælp til at udvikle deres forretningsidé,” siger Henrik Bindslev.

Hos EASV ser man også frem til at få nogle fælles rammer, hvor studerende kan mødes på tværs faglige kvalifikationer

“Vi skulle gerne opnå en synergieffekt med det her samarbejde. Jeg tror vi kan få skabt nogle iværksættervirksomheder, hvor vi kombinerer det praktiske med det akademiske,” siger Jesper Axelsen der er campuschef for EASV der håber på, at kunne hjælpe nogle studerende med at tage springet.

Samspil mellem erhvervsliv og universitetet

Hos Sønderborg Iværksætterservice ser man et kæmpe potentiale i at studerende fra forskellige uddannelsesinstitutioner kan være en del af et fælles iværksættermiljø.

“Det vi ser er, at når de studerende kommer et stykke hen med deres startup, så vil de gerne have noget sparring udefra. Det kan vi hjælpe dem med,” forklarer Michael Hamann der er iværksætterchef for Sønderborg Iværksætterservice.

Han tror på at det nye iværksættermiljø vil skabe endnu flere iværksættere i Sønderborg, fordi de kommer i gang allerede mens de studerer.

“Vi kan hjælpe de studerende med at bygge bro til det lokale erhvervsliv. På den måde kan vi være med til at nedbryde nogle af de barrierer der måske er mellem universitetet og erhvervslivet,” siger Michael Hamann i en pressemeddelelse.

Der er allerede skabt iværksættermiljøer på SDU i både Kolding og Odense og begge er en stor succes, hvor der i dag 148 aktive iværksættere, der er en del af Startup Station.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk