Nytårskur for dem der vidste den fandt sted

6. januar 2015 Erhverv

Tirsdag eftermiddag samledes i omegnen af 150 mennesker til årets nytårskur, hvor værterne var Sønderborg Kommune og det nye Vækstrådet. Almindeligvis plejer der at komme langt flere end 250 til nytårskuren.

Borgmester Erik Lauritzen fortæller, hvad vi kan vente af tiltag i 2015.

Borgmester Erik Lauritzen fortæller, hvad vi kan vente af tiltag i 2015.

“Det er altså mig, der ikke mente, der var grund til at sende en invitation til hver enkelt mulige deltager fra erhvervslivet, foreningerne eller samarbejdspartnerne, når vi havde haft en annonce i en avis”, siger borgmester Erik Lauritzen og forklarer:

“Det er dyrt at sende breve ud, men måske skulle vi have gjort det alligevel”. siger han.

Og erkendelsen må være, at det havde været utroligt smart at sende en mail ud til de mennesker, som de to værter gerne ville mødes med. Især til erhvervslivet, som både kommunen og Vækstrådet vil løfte og støtte. Et gode ved mails er, at der ikke skal klistres frimærker på dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tak til foreningerne

I sin tale fik borgmesteren sendt en tak afsted til de mange frivillige foreninger, der gør en virkelig god indsats rundt omkring i kommunen.

“I hjælper flygtninge og i hjælper ensomme og masser af andre virkeligt gode ting. Det skal i have virkelig stor tak for”, siger Erik Lauritzen, der ved samme lejlighed gav et rids af dette års budget og dermed de ting, vi kan forvente vil ske, inden vi igen skal på juleindkøb.

Vækstrådet vil noget nyt

Henrik Enderlein og Vækstrådet vil komme med en masse nyt og fortsætte, hvor SET gav slip.

Henrik Enderlein og Vækstrådet vil komme med en masse nyt og fortsætte, hvor SET gav slip.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborgs seks dage unge Vækstrådet tager over efter Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter og har til opgave at skabe vækst, nye virksomheder og arbejdspladser indenfor kommunegrænsen.

“Vækstrådet er nyt og vi vil også noget nyt”, siger Vækstrådets bestyrelsesformand Henrik Enderlein. Han nævner, at man for eksempel vil arbejde videre med de gode ting, der er påbegyndt af SET.

Nærmest lykkelig industrimand

Erling Duus fortæller, at Sønderborg er landets næststørste industriby.

Erling Duus fortæller, at Sønderborg er landets næststørste industri-kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Industriens Erling Duus er en glad mand, der brød ud i en sang med Velkommen Nytår og velkommen industriens år.

“Alle tegn i sol og måne viser, at 2015 bliver godt for industrien, så der er grund til glæde”, siger Erling Duus. Han undgår ikke at komme ind på, at Sønderborg Kommune er den næstdårligste kommune i Danmark at have erhverv i.

“Men kommunen har ført til protokol, at det skal ændres, så vi kommer højere op på industriens rangstige”, siger Erling Duus.Han har noteret sig, at Vækstrådet har planlagt at besøge 125 virksomheder for at høre, hvordan livet kan gøres lettere for dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Husk at melde jeg ind i Als-Fynbroen, lyder det fra Petter Astrup.

Husk at melde jeg ind i Als-Fynbroen, lyder det fra Petter Astrup.

“Og når jeg siger industrien er vigtig i Sønderborg, så er det fordi Sønderborg er Danmarks næststørste industriby. Kun Aarhus er større”, siger han.

Når der snakkes om fremtid og vækst, så er den kommende Als-Fynbroen også et emne der tages op, så flere kan lokkes til at melde sig ind i foreningen, hvis ord har samme vægt som antallet af medlemmer.

“Vi vil gerne have at endnu flere snakker om broen og melder sig ind i foreningen”, siger Petter Astrup, der er med i brobestyrelsen.

billede

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Erhverv, REGIONALT

Thue Hvorslev bliver ny administrerende direktør for Sygehus Sønderjylland

30. november 2022 Erhverv

Region Syddanmark ansætter pr. 1. januar Thue Hvorslev som ny administrerende sygehusdirektør på Sygehus Sønderjylland, der omfatter sygehusene i Sønderborg, Aabenraa og Tønder. Thue Hvorslev er kommer fra en stilling som hospitalschef på Dansk Gigthospital. Her har han siden 2011 haft hovedansvaret for blandt andet hospitalets samlede drift, økonomi og udvikling. I sit nye job, […]

Læs mere...