Nytårskur: Stor tak til håndværkerne fra ProjectZero og borgmesteren

28. januar 2016 Erhverv

60 gæster fra byggebranchen deltog i den årlige nytårskur, der traditionen tro holdes i Farverihallen på EUC. Værterne er Sønderborg Kommune, ProjectZero og EUC Syd.

Først stod Erik Lauritzen og Peter Rathje sammen i Paris og onsdag gjorde det de også på EUC.

Først stod Erik Lauritzen og Peter Rathje sammen i Paris og onsdag gjorde det de også på EUC.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hans Lehmann er i Haiyan, så jeg vil gerne have lov til at sige velkommen. Og når borgmesteren kunne sige godt nytår i Alsion i mandags, så kan jeg gøre det samme her”, siger ProjectZero-direktør Peter Rathje. Hans Lehmanns Kinabesøg skyldes de gode mulighed, som EUC Syd har for at eksportere uddannelser.

“Gennem finanskrisen brugte vi lup, kikkert og støvsugere for at samle selv de mindste positive ting op,. Men nu er krisen vendt”, siger Peter Rathje.

“Flere har fået øjnene op for, det giver mening at klimasikre boligen og vi skal også have energiforbruget så langt ned som muligt”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når der bygges nyt, så bygges der klimarigtigt og det betyder at de, der har andre boliger, må følge med”, siger Peter Rathje. Og der lyttede håndværkerne meget opmærksomt, fordi det jo betyder opgaver og indtægter til dem.

Peter Rathje fortalte videre, at BoligJobordningen er drejet over i den grønne side i 2016 og 17. Altså kan der sagtens komme energiforbedringer i ordrebøgerne.

Ny energi i ProjectZero

“Jeg mener, vi skal have skabt ny energi og fremdrift i ProjectZero. Det er nødvendigt, når vi skal nå vores IMG_7573klimamål”, siger borgmester Erik Lauritzen, der var på talerlisten. Han fortæller, at ProjectZero hviler på en række ildsjæle, der gør rigtigt meget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og i ambassadørerne, fordi det er gennem jeres arbejde, vi når klimamålet”, siger borgmesteren.

Erik Lauritzen og Peter Rathje var begge til klimatopmøde i Paris.

“Og jeg hørte ordet ProjectZero igen og igen. Det viser jo, at ProjectZero er et rigtigt godt brand, der er med til at samle os i kommunen.

“Nogle gang hører jeg, man gerne vil klimaet – og så kommer der et men, der efterfølges af ordet krise eller flygtninge. Men det er da, når der er krise, vi finder sparemulighder og når vi ser alle de mennesker, der er på flugt, så tænker vi, at gør vi ikke noget ved klimaet, så kan vi sætte os ned og vente på store bølger af klimaflygtninge”, siger Erik Lauritzen og tilføjer, at byrådet er glade for samarbejdet med alle de håndværkere og andre, der gør noget for klimaet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...