Nytårsfest i Borgerforeningen

6. januar 2019 Kultur

Lørdag aften var der Nytårsfest i Borgerforening på Skovhuse på Kær halvø – og det er sådan i den gamle forening, at der er mange traditioner, der holdes i hævd.

Det gælder også, når et nyt år fejres.

Noget af det første er, at fanen bæres ind og det efterfølges af en tale for Dronningen og den blev holdt af formand Tage Chjristensen.

“Det er godt, at Dronningen stadig holder af at komme til Gråsten – og det må gavne turismen i området”, sagde Tage Christensen, der også havde hørt Dronningens Nytårstale.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og her hæftede jeg mig ved, at hun opfordrede os til at være mere nærværende fremfor at dyrke de sociale medier. Og det er jo lige det, vi er i Borgerforeningen”, sagde formanden.

Det historiske drikkehorn

Efter Jens Gøttlers tale for fædrelandet blev grevinde Danners drikkehorn sendt rundt blandt festdeltagerne, der så kunne sidde med det et øjeblik og gøre sig nogle tanker. De tanker sagde enkelte af dem højt.

Drikkehornet er et pragtfuldt bøffelhorn rigt smykket med sølvbeslag

Artiklen fortsætter under annoncen

Sølvlåget bærer et hjortehoved og forsiden er smykket med grevindens monogram med krone.

Det skænkede grevinde Danner til Borgerforeningens skyttelaug i 1861 som en gave for den venlighed, skyttelauget viste over for hendes mand kong Frederik VII.

Han blev skyttekonge i Sønderborg den 17 juni 1861 efter et skud afgivet af møller Jørgen Hansen fra Dybbøl Mølle.

Hæder til en række medlemmer

Den første til at blive hædret var skyttekongen 2018, Peter Dall – og dernæst var der tale for æresmedlemmerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Æresmedlem bliver man alene ved at gøre en særligt indsats for Borgerforeningen og ikke bare ved at leve eller være medlem længe nok”, sagde formand Tage Christensen, der rettede en tak til hver enkelt af æresmedlemmerne.

Oldermanden havde fornøjelsen af at præsentere et nyt medlem af skyttelauget og det var frisør Kurt Høyer.

Berejst frisør er nyt medlem

Kurt Høyer kom til Sønderborg i 1972, hvor han fik job på Håndværkerskolen, hvor der i mange år var frisøruddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senere blev Kurt Høyer leder af Håndværkerskolens frisøruddannelse.

Kurt Høyer har i 20 år rejst verden rundt som international frisørdommer ved store konkurrencer. For eksempel i Japan eller Sydkorea, hvor der var op mod 200.000 tilskuere til de utrolige frisørshows.

Han har med udgangspunkt i sit job på frisørskolen i Sønderborg været med til at lave en europæisk frisøruddannelse, som efterfølgende er anerkendt af EU.

Hans engagement har betydet, at han er blevet kåret som ”Verdens bedste frisørdommer” og står i frisørernes ”Hall of Fame” i Paris.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved siden af den store rejseaktivitet har han haft mange embeder indenfor Frimurerlogen og han var en overgang leder af alle loger i det sønderjyske.

Og hans interesser spænder vidt. Han er med i Christians Sogns menighedsråd og har været det i mange år.

Han har rejst og været til så mange møder, at hans kone Lillian har haft svært ved at holde styr på, hvor han har været henne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk