Odd Fellow-logerne har boet i Slotsgade i 75 år

1. december 2021 Kultur
To medlemmer fra Søsterlogen
To medlemmer fra Søsterlogen

Den flotte bygning på Slotsgade 21 overfor slottet har nu i 75 år været hjemsted for Odd Fellow i Sønderborg. Nogle kalder bygningen for det hvide palæ på Slotsbakken, men til daglig er den en ordensbygning for Sønderborgs fire Odd Fellow loger.

Det var Broderloge nr. 48 Hertha, der købte ejendommen den 20. november 1946, altså for 75 år siden, skriver Ode Fellow Logerne.

Broderloge 48 Hertha er den ældste loge i Sønderjylland og den eneste loge i Danmark, der har været under tysk jurisdiktion, før genforeningen hed logen Loge nr. 10 Hertha af Sleswig-Holstein, og logen har da også, som så mange andre coronaramte genforeningsarrangementer, måttet udskyde sit 100 års jubilæum som dansk loge.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag har bygningen ejendomsfællesskab mellem de 4 loger, Broderlogerne nr. 48 Hertha og nr. 100 Dybbøl Banke samt søsterlogerne nr. 20 Veritas og nr. 84 Svanen,

Ejendommen har de seneste år gennemgået en større renovering, så der er ingen tvivl om, at de nuværende ejere har sikret bygningens beståen mange år frem i tiden.

Lokalhistorisk Arkiv Sønderborg udgiver et tidsskrift, Arkivnyt, fire gange årligt og bringer historiske indslag fra Sønderborg med afsæt i arkivets arkivalier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det næste nummer, der udkommer til januar, indeholder en artikel om bygningen Slotsgade 21 og dens ejere gennem tiden.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...