Øget produktivitet giver Danfoss en milliard mere

13. maj 2014 Erhverv

– I de seneste fire år har vi hvert år forbedret produktiviteten med 10 procent. Det er faktisk enestående, når man sammenligner danfossmed den øvrige industri herhjemme, som i gennemsnit har forbedringer på maksimalt to procent. Siden vi for alvor tog fat på det metodiske arbejde, har det medført sparede omkostninger for omkring en milliard kroner, siger Niels B. Christiansen, koncernchef i Danfoss til Jyllands-Posten tirsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss har siden 2008, da finanskrisen væltede verdensøkonomien omkuld, reduceret staben med mere end 9.000 medarbejdere. I samme periode er omsætningen øget med 6 milliarder kr. til 33,6 milliarder kr. En del af forklaringen er frasalg af forretningsområder, overtagelsen af Sauer Danfoss og outsourcing af opgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men reduktionen skyldes i stor udstrækning, at de ansatte arbejder mere effektivt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...