Økonomiudvalget er klar til at hjælpe historiecentret

22. april 2020 Kultur

Økonomiudvalgets medlemmer er enige om at række hånden ud til Historcenter Dybbøl Banke – og for enden af hånden er der penge.

“Vi er alle enige om at vi vil hjælpe historiecentret selvom pengene ikke redder entré-indtægten i denne sæson”, siger borgmester Erik Lauritzen. Sønderborg Slot og Historiecenter Dybbøl Banke er de to steder, som trækker flest turister til Sønderborg.

Med Økonomiudvalgets anbefaling om at hjælpe, bliver sagen lagt på bordet ved det kommende byrådsmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Historiecentret Dybbøl har modtaget et krav om at tilbagebetale 760.000 kroner af de 7,6 miilioner, som de har modtaget fra Arbejdsmarkedets Feriefond.

Historiecenter Dybbøl Banke kan enten vælge at tilbagebetale hele beløbet på én gang eller optage et nyt lån med en løbetid på 25 år til 2 procent i rente.

Historiecentret har ikke penge til at tilbagebetale hele beløbet.

Historiecenter Dybbøl Banke foreslog derfor, at byrådet indfrier lånet på 760.000 kroner.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2022 Politik, Sønderborg

Ændret vedligeholdelse af grønne området gavner biodiversiteten og økonomien

8. december 2022 Politik

Tidligere på året så Natur-, Klima- og Miljøudvalget på mulighederne for at justere driften af de grønne områder for at gavne levevilkårene for planter, dyreliv og insekter. I forbindelse med budgettet har det desuden været en bunden opgave at finde besparelser på den grønne drift. Det har derfor været afgørende, at omlægningen at vedligeholdelsen afrabatter […]

Læs mere...