Økonomiudvalget får informationer inden budgetforhandlingerne begynder

13. august 2022 Politik

Forvaltningen har lavet et administrativt budgetoplæg for 2023-2026 med udgangspunkt i det eksisterende overslagsår 2023. Det administrative budget har som overordnet formål at skaber rammerne for, at det politisk fastlagte service-/aktivitetsniveau kan videreføres. Det administrative budget sigter således mod at være et budget for, hvad det koster at drive Sønderborg Kommune videre i år 2023 med uændret serviceniveau i forhold til kommunens budget 2022.

Det fremgår af den dagsorden, som forvaltningen lægger på politikernes bord, når Økonomiudvalget mødes onsdag morgen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den samfundsøkonomiske udvikling i 2021/2022 har betydet at pengestrømmen har bevæget sig i retning af flere infrastrukturopgaver og byggerier og dette øgede aktivitetsniveau har betydet, at prisudviklingen på såvel arbejdskraft som råvarer presser licitationspriserne op.

Samtidig fremgår det af Økonomiaftalen mellem KL og regeringen at anlægsniveauet for kommunerne under ét reduceres til 18,5 milliarder kroner og finansieringsmæssigt reduceres med en milliard.

Hertil kommer at genoverførsel af låneadgang, i forhold til igangværende projekter, fra 2021 til 2022, aktuelt ikke har været muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune igennem de seneste år har haft et meget højt anlægsbudget blandt andet på grund af prioriterede investeringer i daginstitutioner og skoler.

Direktionen anbefaler derfor, at det i forbindelse med et budgetforlig for 2023-2026, besluttes at revurdere anlægsbudgettet ved at udskyde og nedprioritere anlægsinvesteringer samt ved, på kort sigt, at reducere budgettet til faste renoverings- og vedligeholdelsesopgaver.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...