Økonomiudvalget gør klar til af udlicitere flere rengøringsopgaver

22. september 2022 Politik Skrevet af: Redaktion

Økonomiudvalget har onsdag godkendt planen for fase 2 af konkurrenceudsættelse på kommunens rengøringsområde. Fase 2 omfatter rengøring af de kommunale enheder, der ikke var med i fase 1, og det vil sige kommunale enheder på Als. Udbuddet vil, som det var tilfældet i konkurrenceudsættelse af fase 1, også omfatte et særskilt beskæftigelsesprojekt.

Økonomiudvalgets beslutning for at godkende planen for udbuddet af fase 2 indeholder en fortsat evaluering af fase 1 vedr. arbejdsvilkår, aflønning og brugertilfredshed. Samtidig skal evalueringen foretages sideløbende med arbejdet vedr. fase 2, så tidsplanen overholdes. Endelig vil Økonomiudvalget inddrages i udarbejdelse af det kommende udbudsmateriale, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Evalueringen og rengøringsstandarden i fase 1 lever bestemt ikke op til mine forventninger. Derfor er det ekstremt vigtigt for mig, at vi sikrer en god kvalitet af rengøringen i Sønderborg Kommune. Det gælder ikke mindst, at brugerne på fx skoler, børnehaver og andre institutioner er tilfredse med niveauet. Samtidig skal vi sikre gode arbejds- og lønvilkår for de medarbejdere, der skal stå for rengøringen, uanset hvem arbejdsgiveren er”, siger borgmester Erik Lauritzen, der er formand for Økonomiudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kontraktstarten for fase 2 er blevet udskudt fra den oprindeligt planlagte dato 1. januar 2023 som følge af Økonomiudvalgets beslutning den 9. februar om en forlænget observationsperiode for evalueringen af rengøringsudbuddet i fase 1.

”Kvaliteten i rengøringen skal selvfølgelig leve op til vores forventninger. Netop den kvalitet vil den fortsatte evaluering af fase 1 på arbejdsvilkår, lønning og brugertilfredshed sikre et godt grundlag for. Dermed kan vi komme videre med rengøringsudbuddet og indhente det økonomiske rationale”, siger Stephan Kleinschmidt, der er næstformand for Økonomiudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med fase 2 – udbud af rengøringsområdet på Alssiden – er der budgetlagt forventede besparelser er fra 2023 og fremefter. Fra 2023 udgør disse 1,61 millioner kroner og 3,23 millioner fra 2024 og fra 2025 er det 6,42 millioner kroner.

Den nye tidsplan for udbuddet betyder, at der fra oktober 2022 til februar 2023 laves udbudsmateriale, som derefter sendes ud. Økonomiudvalget skal medio maj 2023 tage stilling til bud og det forventes, at en ny kontrakt kan være på plads til 1. september 2023.

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...